spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Acestia sunt oamenii lui Pavãl, viitorii consilieri locali ai Vasluiului

- Advertisement -

BÃTÃLIE ELECTORALÃ… Mâine, PSD Vaslui depune la Biroul electoral municipal lista de consilieri pentru alegerile din 6 iunie. O listã în care gãsim, pe lângã actualul primar Pavãl si cei doi viceprimari, multe nume noi, cum este cazul inginerului Cezar Bahrim, de la Goscom, a prof. Sorin Popoiu, directorul Scolii „Stefan cel Mare”, sau a fostei directoare de la LPS, prof. Luminita Vârlan. L-am remarcat în lista de propuneri pentru Consiliul Local si pe directorul Casei de Culturã a Sindicatelor, Ionel Bordeianu, cel care si-a bãtut joc de lansarea candidatilor PNL, lãsând toate usile institutiei deschise, desi afarã erau doar câteva grade Celsius… Ieri dimineatã, primarul Vasile Pavãl a prezentat proiectele sale de viitor, fiind lansat în mod oficial în cursa pentru primãrie. „Mã simt bine alãturi de vasluieni, sper sã-mi dea un nou vot de încredere. Sunt un om de bunã credintã, muncesc si trãiesc pentru aceastã comunitate si cred cã oamenii mã vor sprijini în continuare”, a explicat Pavãl. Principalul contracandidat al celor de la PSD, organizatia municipalã a PNL, condusã de Marius Arcãleanu, nu are nici acum o listã de candidati la Consiliul Local, lucru care îi va costa destul de scump la alegerile locale.

„Pentru mine, mandatul 2012-2016 se apropie de final si va trebui sã dau un test în fata cetãtenilor, care vor spune dacã sunt de acord cu ceea ce am realizat în acest mandat. Sunt convins cã vasluienii aprobã tot ceea ce am fãcut pentru acest municipiu. Cred cã mandatul meu a fost unul de deplinã responsabilitate, având în vedere proiectele pe care le închidem acum. De aceea, sunt convins cã pe 5 iunie vasluienii îmi vor acorda votul lor de încredere pentru un nou mandat. Când vor pune stampila în dreptul numelui meu, sã fie convinsi cã voi lucra pentru ei în continuare, la fel cum am fãcut-o si pânã acum, cu devotament si credintã fatã de Vaslui. Reusita noastrã, a primãriei în colaborare cu Consiliul Local, va fi reusita tuturor vasluienilor”, a spus candidatul PSD la primãria Vaslui. Pentru noul mandat, dacã va mai fi votat pe 5 iunie, Pavãl ar dori sã modernizeze infrastructura din întreg orasul, unitãtile de învãtãmânt, plus finalizarea lucrãrilor la cele douã cartiere ale orasului. Vor fi dezvoltate si conectate la infrastructura orasului si suburbiile Vasluiului, va fi finalizat bazarul si târgul auto, vor începe lucrãrile la spitalul 2, finantat de Primãria municipiului Vaslui.

Va fi fãcut un proiect pentru un pasaj pietonal în Crucea Gãrii, anuntã primarul Pavãl

„Vreau sã scot traficul greu din oras, asa cã voi lupta pentru soselele de centurã ale Vasluiului. Voi demara si un alt proiect extrem de important, un pasaj pietonal în Crucea Gãrii, cel mai important nod rutier al orasului, mai ales cã sunt multe probleme cu circulatia pietonilor în zonã”, mai spune primarul în functie. Vasile Pavãl spune cã cei 15.000 de elevi ai orasului si cei 1.500 de profesori vor beneficia în continuare de atentia primãriei, pentru a avea conditii de învãtãturã si predare foarte bune. „Vom avea un oras modern, cu oameni care vor duce o viatã normalã, iar cei care ne vor trece pragul sper sã descopere în Vaslui o oazã de liniste. I-am simtit pe vasluieni alãturi de mine, în mandatele la primãrie, mã simt bine în mijlocul lor, am dorinta de a merge mai departe cu modernizarea orasului”, mai afirmã Pavãl. Presedintele organizatiei municipale PSD, Adrian Tighici, a anuntat cã el, personal, dar si organizatia Vaslui îl sustine pe primarul în functie pentru un nou mandat. „Am definitivat lista de consilieri locali, o listã în care se regãsesc actuali consilieri locali, dar si nume noi, oameni care au demonstrat de-a lungul timpului cã vor sã participe la dezvoltarea orasului, cunoscuti în cartierele din care provin. Ne luptãm pentru ca, pe 5 iunie, sã câstigãm 50% plus unu din mandatele de consilieri locali, dorim ca viitorul Consiliu Local sã sustinã proiectele de dezvoltare ale primarului Vasile Pavãl. Îi doresc succes dlui primar Pavãl si îl asigur de toatã sustinerea mea personalã, cât si a organizatiei municipale”, a spus Tighici.

Scenariul PSD Vaslui: Ionel Bordeianu, de pe pozitia 12, poate fi consilier local

În conditiile în care PSD municipal Vaslui anuntã cã vrea sã ia majoritatea mandatelor în viitorul Consiliu Local, asta înseamnã cã social-democratii ar trebui sã detinã 11 mandate, din cele 21, câte sunt acum. Cine se aflã pe primele 11 pozitii? Primarul Pavãl, cei doi viceprimari Neacsu si Cazacu, Cezar Bahrim, inginer-sef la Goscom, Daniela Clãtinici, consilier local si sef al sindicatului Sanitas, Leonard Negruti, si el consilier local, care a fugit la PSD dupã ce a apãrut ordonanta traseistilor, Dumitru Prisan, un alt consilier local, reprezentant al romilor, Valeriu Caragatã, administratorul public al judetului (consilier local în functie). Adrian Juverdeanu, consilier local, mai prinde un post eligibil, ca reprezentant al pensionarilor, în timp ce pe pozitiile 10 si 11 sunt doi profesori, Sorin Popoiu, directorul scolii 5, si Luminita Vârlan, fostul director al Liceului cu Program Sportiv. În conditiile în care primarul Pavãl îsi dã demisia de pe listã, odatã ales în fruntea orasului, pozitia 12 devine, automat, pozitia 11, care asigurã un post de consilier local. Locul 12 este ocupat de Ionel Bordeianu, fost consilier local în anii precedenti, un personaj care s-a remarcat prin scandalul de la lansarea candidatilor PNL, când si-a bãtut joc de toatã lumea si a lãsat usile institutiei deschise larg, desi afarã erau câteva grade Celsius. În conditiile în care PSD zdrobeste PNL-ul candidatului Arcãleanu – lucru anticipat încã de acum – sunt sanse ca si persoanele de pe locurile 13 si 14 sã ajungã în Consiliul Local. Este vorba de inspectorul scolar Zoica Popescu si fostul purtãtor de cuvânt al prefectului Andrei Puicã, Alexandru Barbu. „Am fost alãturi, în ultimii ani, de Primãria municipiului Vaslui, într-o serie de proiecte de dezvoltare a orasului. Suntem parteneri în cadrul Festivalului Umorului „Constantin Tãnase”, vom realiza în colaborare si centrul multicultural sau conlucrãm la modernizarea Spitalului Judetean, la constructia spitalului nr. 2. Vom avea, pe viitor, aceeasi colaborare bunã cu primãria Vaslui”, a spus Dumitru Buzatu, presedintele PSD si seful Consiliului Judetean.

„Sper ca vasluienii sã ne sustinã pentru un nou mandat”

„Din 2012, am avut sansa de a face parte din rândul consilierilor locali ai municipiului Vaslui, unde am sustinut proiectele si programele dlui primar Pavãl pentru modernizarea orasului. În urma sedintei de joi, a PSD, avem la nivelul municipiului Vaslui o listã de candidati formatã din profesionisti în toate domeniile în care activeazã, iar alãturi de dl primar vom continua proiectele de modernizare ale orasului. Multumim cetãtenilor Vasluiului pentru încrederea pe care ne-au acordat-o în 2012 si pe parcursul mandatului si sper din tot sufletul ca, pe 5 iunie 2016, sã ne sustinã pentru un nou mandat” – Dragos Cazacu, cel mai tânãr viceprimar din istoria orasului, candidat pe lista PSD pentru Consiliul Local.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.