spot_img
19.4 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

Burada, unul dintre violatorii de la Vãleni, a trimis o scrisoare mamei, în care-i cere ajutorul

- Advertisement -

DISPERARE…Satul Vãleni a intrat în fierbere, dupã ce Silviu Burada, unul din cei sapte violatori, a trimis o scrisoare în care le spune pãrintilor cã nu mai suportã conditiile din penitenciarul de la Iasi. Acesta îi cere mamei sã facã toate demersurile la forurile europene pentru a scãpa din infern. Mama sa a spus reporterilor „Vremea Nouã” cã bãiatul ei stã cu alti 26 de detinuti într-o camerã de câtiva metri pãtrati, iar conditiile sunt inumane. Familiile celor sapte violatori au fãcut, imediat dupã arestare, o petitie la forurile europene, însã pânã acum nu au primit niciun rãspuns. Cât priveste banii pe care victima violului din Muntenii de Sus ar trebui sã-i primeascã de la acestia, mama lui Burada a spus rãspicat: „O sã ia praful de pe tobã, atât timp cât bãietii sunt închisi!

Silviu Burada, condamnat la 10 ani de închisoare, în cazul elevei violate de la Muntenii de Sus este cel mai afectat din grupul celor sapte violatori de la Vãleni, de conditiile din Penitenciarul de Maximã Sigurantã de la Iasi. Acesta a trimis de curând o scrisoare acasã, pãrintilor în care se plânge de conditiile inumane din arest. Desi pãrintii nu vor sã spunã ce contine epistola, nu a fost greu de dedus, mai ales dupã reactia emotionalã a mamei lui Burada. Iatã ce a spus Dorina Burada, reporterilor Vremea Nouã: „Copilul meu stã în închisoare din cauza voastrã (n.r. a jurnalistilor). Ati scris numai niste prostii în ziare. Voi ati dat sentinta, nu judecãtorii. Acum, de ce nu scrieti cã stau ca vitele în puscãrie, câte 26 pe câtiva metri pãtrati. Vã dati seama, acum pe cãldurile astea, cât de greu le este. Si apoi de unde stiti cã mi-a trimis o scrisoare. Si dacã tot le stiti pe toate, de ce mã mai întrebati ce scrie? E treaba mea si a familiei mele”.

Burada îsi plânge amarul în închisoare

Scrisoarea a fost trimisã acum douã sãptãmâni si reprezintã strigãtul disperãrii lui Burada din spatele gratiilor. Acesta, se pare cã, nu s-a adaptat deloc conditiilor din închisoare, mai ales cã beneficiazã de un „tratament” mai special din partea celorlalti detinuti. Încã din perioada când erau judecati, mai multi interlopi cunoscuti aflati în detentie la Iasi i-au trimis mesaje de „prietenie” celui considerat capul rãutãtilor din cel mai mediatizat caz de viol din România. Se pare cã în scrisoare, acesta le cere pãrintilor sã facã demersuri la toate forurile europeane pentru ca pedeapsa sã-i fie redusã. Dorina Burada se laudã în sat cã bãiatul ei va fi eliberat dupã Paste si va veni acasã. Aceasta a trimis la mai multe foruri europene petitii, însã pânã în acest moment nu a primit niciun rãspuns. Nu stim pe ce se bazeazã când afirmã acest lucru, însã cert este cã nici mãcar de o permisie nu poate fi vorba. Reamintim cã, cei sapte violatori din Vãleni au fost condamnati definitiv de Curtea de Apel Iasi la un total de 54 de ani de închisoare, cea mai mare pedeapsã primind-o Silviu Burada (10 ani), Paul Burlacu (8 ani si opt luni), Petricã Bolboceanu (8 ani si patru luni) si Silviu Avãdãnii (8 ani). Ceilalti au primit pedepse între 6 ani si 6 ani si sase luni. Victima a primit daune morale în valoare de 70.000 de lei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.