spot_img
19.4 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

UPDATE: Copiii din Gherghești dați dispăruți pe rețeaua națională! (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

Copiii dispãruti din Micesti, de negãsit!

Cãutãrile vor continua si pe timpul noptii, zona va fi survolatã de un elicopter cu termoviziune

SITUATIE LIMITÃ…Desfãsurãrile impresionante de forte de la Micesti s-au dovedit a fi zadarnice. Cei doi copii de trei si de cinci ani, din comuna Gherghesti, parcã au intrat în pãmânt. S-au terminat cercetãrile pe toate cele 944 de ha de pãdure, cât se întinde pãdurea de la Micesti. 300 de oameni, voluntari, pãdurari, jandarmi, militari, pompieri si politisti au verificat fiecare centimetru pãtrat de teren si nu s-a gãsit niciun indiciu. Mai mult, câinii specializati în cãutãri au pierdut, în zarea de la Floresti, urma celor doi copii. “Cunosc pãdurea de aici ca pe buzunarele mele. Am verificat fiecare cotlon, fiecare vâlcea sau râpã, dar nimic. Nu am gãsit nici mãcar o urmã, o bucatã de material textil, nimic. În pãdure te agãti de o creangã, pierzi un papuc si tot rãmâne ceva. E imposibil sã nu rãmânã urme. E ceva dubios. Dacã acesti copii mai erau în pãdure, nu aveam cum sã nu-i gãsim. Am mers umãr la umãr, 300 de oameni, aproape cã ne cãlcam unii pe altii în picioare. Nu aveam cum sã nu-i vedem. Eu sper, fiindcã nu vreau sã mã gândesc la ce-i mai rãu, ca acesti copii sã fie pe undeva, pe la vreo familie”, a declarat Liviu Loghin, inginer silvic si sef de sector.

Prefectul Olteanu a luat-o de la început cu cãutãrile

Prefectul a dat ordin ca pânã la cãderea serii sã fie periate, din nou, vreo 36 de ha de pãdure din apropierea caselor. În ajutorul cãutãtorilor va veni de la Bucuresti un elicopter de la Ministerul de Interne, echipat cu instalatie de termoviziune, iar de la Tulcea un echipament, tot de termoviziune, mai complex. “Nu ne lãsãm. I-am rugat pe cei implicati sã mai facã un efort si pânã la cãderea serii sã mai scotocim pãdurea de lângã casele din Micesti. Desi au trecut 24 de ore, eu cred cã acesti copii încã sunt în viatã si de aceea trebuie sã cãutãm în continuare. În sprijinul nostru au venit cei de la Ministerul de Interne, care trimit un eclicopter echipat special pentru cãutãri. De la Iasi, Tulcea si Vaslui ne-au mai fost trimise binocluri cu infrarosu. Se face totul pentru gãsirea copiilor. Luãm în calcul fiecare indiciu, fiecare informatie. Dar pânã acum nu am gãsit nimic. Cãutãrile au fost fãcute temeinic, dupã hãrti si nu înteleg unde pot fi acesti copii. Important e sã nu-i abandonãm si sã nu ne ne lãsãm rãpusi de obosealã”, a declarat prefectul judetului, Daniel Olteanu.

POLITIA CONDUCE OPERATIUNEA DE CAUTARE Cei doi copii, Adina Olaru (4 ani) și Adrian Balan (3 ani), căutați de ieri după amiază sub coordonarea IPJ Vaslui, sunt dați dispăruți pe rețeaua IGPR națională. Operațiunea de căutare se derulează în continuare, fără rezultat. Cms. șef Neculai Chiper, comandantul Secției 7 de Poliție Rurală Iana, este cel care se află în fruntea operațiunilor de salvare, coordonarea fiind asigurată de prefectul de Vaslui, Daniel Olteanu și de col. Paul Smântână, șeful Jandarmeriei Vaslui. Poliția anunță populația de dispariția celor doi minori și face un apel către cei care din întâmplare au vești despre copilași, să sune la 112.

„Fetița din fotografie se numește Olaru Adina Petronela, are vârsta de 4 ani și este din satul Micești, comuna Gherghești. În după-amiaza de 19.04.2016, fetița a dispărut de pe raza localității de domiciliu, împreună cu un alt minor în vârstă de 3 ani. În prezent, pentru căutările efectuate pe raza comunei Gherghești sunt organizate echipe mixte formate din polițiști, jandarmi și pompieri, sprijinite de cețățeni din localitate. Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui participă la căutări cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului de Ordine Publică, Poliției municipiului Bârlad, Secțiilor de Poliție Rurală 3 Bârlad și 8 Iana și posturilor de poliție comunale. Dacă ați văzut această minoră sau aveți informații despre ea, anunțați cea mai apropiată unitate de poliție sau apelați gratuit 112! Până în prezent familia băiețelului nu a putut pune la dispoziția polițiștilor o fotografie a acestuia.”, precizează Loredana David, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Detalii incredibile de la căutările copiilor dispăruți!
Mobilizare cu forţe impresionante, sute de oameni periază zona şi s-a solicitat ajutorul armatei! Autorităţile iau în calcul două variante!

UPDATE 10.45 …Alertă maximă la Miceşti, comuna Ghergheşti, unde 300 de oameni încearcă să dea de urma celor doi copii de trei şi de cinci ani, dispăruţi marţi după amiază din curtea casei. Căutările au fost reluate în această dimineaţă, după ce, în cursul nopţii au fost sistate din cauza întunericului şi a ploii torenţiale care a făcut ca drumurile să devină impracticabile. Micuţii sunt în pericol, aceştia sunt îmbrăcaţi sumar, plouă şi este frig, nu au mâncat de ieri de la prânz şi dacă au intrat în pădure, pericolul este şi mai mare, din cauza animalelor sălbatice. Forţe impresionante au fost mobilizate pentru a-i căuta pe cei doi minori şi s-a solicitat şi intervenţia armatei. Zeci de localnici, poliţişti, jandarmi şi pompieri scotocesc zona. Autorităţile iau în calcul două variante iar salvatorii s-au împărţit în două echipe. Câinii aduşi de poliţişti la faţa de locului s-au oprit de două ori în acelaşi loc, apoi le-au pierdut urma, semn că de acolo copiii s-ar fi putut urca într-un vehicul, cel mai probabil într-o căruţă. Una dintre echipe merge pe această ipoteză şi caută din sat în sat fiecare căruţă, în speranţa că micuţii s-au adăpostit pe undeva. O altă echipă a luat la puricat pădurea, bucată cu bucată, prin desişuri, fiecare vâlcea şi râpă. Copiii însă nu sunt de găsit, parcă i-a înghiţit pământul.

Acţiunea este coordonată de prefectul judeţului Vaslui.

„ Am reluat în această dimineaţă căutările celor doi copii, pe care sperăm să îi găsim în viaţă. Au fost mobilizate mai multe forţe, peste 300 de persoane participă la căutări şi am solicitat şi ajutorul armatei. Am fost nevoiţi în cursul nopţii să sistăm căutările, ploua torenţial, câinii de urmă nu au mai putut fi folosiţi, am adus aparatură de termoviziune, dar tot nu am dat de copii. Aceştia sunt îmbrăcaţi sumar, este frig, plouă iar în pădure sunt porci mistreţi, deci, în acest moment este foarte important să-i găsim. Pot să vă spun că dacă găsim copiii morți, le fac plângere penală părinților pentru omor prin neglijență! Ne rugăm să fie în viață!”, a declarat pentru Vremea Nouă, prefectul judeţului Vaslui, Daniel Olteanu. Părinţii celor doi copii sunt acuzaţi oricum de neglijenţă, nu este prima dată când micuţii sunt lăsaţi nesupravegheaţi şi pleacă de acasă. Prefectul judeţului a sesizat şi Protecţia Copilului în acest caz, pentru a demara o ancheta socială la familiile celor doi minori.

Comunicat ISJU Vaslui

„Peste 300 de pompieri, polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră, voluntari desfășoară acțiuni de căutare a celor doi copii din Micești, județul Vaslui, dispăruți de acasă în cursul zilei de ieri.

Ieri, în jurul orei 16.00, doi minori din Micești, comuna Gherghești, o fetiță în vârstă de 4 ani și un băiat de 3 ani, au dispărut de acasă. După aproximativ patru ore de căutare, părinții au anunțat, prin intermediul Numărului Unic pentru Apeluri Urgență 112, dispariția celor doi minori. În cel mai scurt timp, forțele Ministerului Afacerilor Interne s-au mobilizat și au demarat acțiunile de căutare a celor doi. Eforturile salvatorilor au fost îngreunate de lăsarea întunericului, suprafața mare de căutare, terenul variat, dar și de ploaia abundentă. La acțiunile de căutare forțele de intervenție au utilizat și câini de urmă, iar pe parcursul nopții au fost folosite autospeciala prevăzută cu tehnică de termoviziune și aparate de vedere pe timp de noapte. În această dimineață, echipele de intervenție au fost înlocuite și suplimentate progresiv. De asemenea, echipajelor din teren li se vor alătura 40 de militari aparținând Unității Militare Bârlad, iar un elicopter MAI este pregătit pentru efectuarea recunoașterii din aer, dacă condițiile meteo vor permite. Misiunile pentru găsirea copiilor se desfășoară, în principal, în pădurea din vecinătatea locuinței unde au fost văzuți ultima oara, fiind luate în considerare și alte direcții de căutare. Echipele mixte de pompieri, polițiști, jandarmi și voluntari cercetează zona la pas, dar și cu autospeciale de intervenție și autoturisme de teren. Totodată, la fața locului se află un echipaj medical care este în măsură să acorde asistența medicală de urgență după găsirea celor doi. Prefectul județului Vaslui monitorizează îndeaproape desfășurarea acțiunilor de căutare, mobilizând în această misiune un număr foarte mare de forțe, inclusiv localnici și voluntari. Structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează integrat și depun toate eforturile în scopul salvării celor doi copii.”, precizează printr-un comuncat slt. Ionel Roșu, purtătorul de cuvânt al ISJU Vaslui.

Doi copii înghititi de pãdure, cãutati cu câinele de urmã si aparaturã de termoviziune!

ALERTÃ….Desfãsurare impresionantã de forte la Micesti, în comuna Gherghesti, dupã ce doi verisori de trei si de cinci ani au dispãrut de acasã. În cãutarea micutilor au plecat zeci de localnici, politisti cu câinele de urmã, pompieri si jandarmi care au folosit aparatura de termoviziune. Cãutãrile s-au desfãsurat cu dificultate, din cauza întunericului dar si a ploii. La fata locului a fost trimis si un echipaj medical. Micutii se jucau în curtea casei marti dupã amiazã, dar la un moment dat, au plecat spre marginea satului si au intrat în inima pãdurii. Nimeni nu i-a mai vãzut. Pãrintii si sãtenii i-au cãutat, dar în zadar. Dupã patru ore au sunat la 112 si au cerut ajutor. Autoritãtile au intrat în alertã si au fost trimise forte impresionante la fata locului. Peste 100 de persoane au scotocit pãdurea în cãutarea celor doi copii, dar pânã la închiderea editiei, acestia nu au fost de gãsit.

Cei doi verisori, Adina de cinci ani si Adrian de trei ani, se jucau împreunã cu alti doi copii în curtea casei. La un moment dat au iesit cu totii si s-au îndreptat spre pãdure. Doi dintre copii s-au întors imediat, dar, Adina si Adrian au intrat în inima pãdurii. Pãrintii si-au dat seama într-un final cã cei doi copii lipsesc si au plecat cu vecinii în cãutarea lor. Dupã patru ore însã, când au vãzut cã nu dau de copii, au sunat la 112 si au cerut ajutor. La fata locului au fost trimise forte impresionante. Politisti, jandarmi, pompieri dar si un echipaj medical.

„Am fost solicitati pentru cãutarea celor doi minori. La fata locului au fost trimise douã autospeciale de interventie si13 militari, dintre care, doi ofiseri. De asemenea, la Micesti, s-au deplasat efective de politisti si jandarmi, un echipaj medical dar si prefectul judetului. Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã Vaslui va suplimenta numãrul de militari dacã situatia o va impune”, a declarat Ionel Rosu purtãtorul de cuvânt al ISU Vaslui. Imediat s-a lãsat însã întunericul, iar politistii au adus un câine de urmã. Cãutãrile au fost si mai anevoioase în momentul în care a început sã plouã. Nu s-a mai putut folosi câinele de urmã si s-a adus aparaturã de termoviziune. Totul a fost însã zadarnic, copiii parcã au intrat în pãmânt.

Prefectul sesizeazã Protectia Copilului

Cele douã familii sunt cu totul iresponsabile, vecinii spun cã nu este prima datã când micutii se pierd în pãdure. Copiii sunt lãsati de izbeliste si neglijati de pãrinti. Prefectul judetului, Daniel Olteanu, care a fost prezent de altfel la cãutãri a anuntat cã va sesiza Protectia Copilului în cazul celor douã familii, în vederea efectuãrii unei anchete sociale pentru a se stabili dacã micutii sunt în sigurantã în familii. Fetita de cinci ani, Adina, provine dintr-o familie cu sapte copii, iar verisorul ei Adrian, mai are acasã patru frati. Reprezentantii Protectii Copilului vor decide dacã se impune luarea unei mãsuri sociale pentru ceilalti copii din cele douã familii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.