spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Veşti teribile pentru românii cu credite

- Advertisement -

Indicatorul de încredere în economie al CFA România a înregistrat în luna martie valoarea de 59,7 puncte, în creştere cu 4,9 puncte comparativ cu luna februarie a acestui an, potrivit CFA România – asociaţia profesională a analiştilor financiari certificaţi internaţional(Chartered Financial Analyst).

“Majorarea s-a datorat ambelor componente. Astfel, indicatorul condiţiilor curente a fost de 68,3, valoare în creştere cu 6,3 puncte, iar indicatorul anticipaţiilor a crescut cu 3,3 puncte la valoarea de 55,5 puncte.”

În ceea ce priveşte cursul de schimb EUR/RON, valorile mediane ale anticipaţiilor pentru orizontul de 6 luni a consemnat un curs de 4.4500 (faţă de 4.4600 în luna anterioară), iar pentru orizontul de 12 luni de 4.4550 (faţă de 4.4500 în exerciţiul anterior).

În acelaşi timp, 73% dintre membrii CFA România anticipează majorarea ratelor de dobândă pentru scadenţele scurte (Robor la trei luni), iar 85% anticipează majorarea ratelor de dobândă pentru scadenţele pe termen mediu (cinci ani).

Indicatorul CFA România de Încredere Macroeconomică a fost lansat de către CFA România, în luna mai 2011, pentru a cuantifica anticipaţiile analiştilor finaniari cu privire la activitatea economică în România pentru un orizont de timp de un an.

Acesta ia valori între 0 (lipsa încrederii) şi 100 (încredere deplină în economia românească) şi este calculat pe baza unor întrebări cu privire la: condiţiile curente (referitoare la mediul de afaceri şi piaţa muncii) şi anticipaţiile (pentru un orizont de timp de un an pentru: mediul de afaceri, piaţa muncii, evoluţia venitului personal la nivel de economie şi evoluţia averii personale la nivel de economie).

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/vesti-teribile-pentru-romanii-cu-credite_1930445.html#ixzz47OJl1KAt
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.