spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Reactia PSD, la scandalul de la Berezeni: deputatul Dima a împânzit comuna cu afise, pentru cã nu avea destule… panouri electorale!

- Advertisement -

Se lãmureste „misterul” sutelor de afise care au împânzit gardurile oamenilor din comuna Berezeni, afise din care zâmbeste, frumos, dar perfect ilegal, deputatul PSD Toader Dima, candidat la primãrie. Ieri, biroul de comunicare al organizatiei judetene PSD a emis un comunicat de presã, cel mai probabil avizat de presedintele organizatiei, Dumitru Buzatu, în care aratã cã, de fapt, actiunile nelegale ale deputatului Dima sunt provocate de faptul cã primarul actual nu i-a pus la dispozitie destule panouri, de parcã parlamentarul nu ar fi destul de cunoscut în comunã.

„Referitor la declaratiile acuzatoare fãcute de cãtre presedintele organizatiei judetene Vaslui a PNL, Dan Marian, considerãm cã acestea sunt nejustificate si neîntemeiate, întrucât în mod concis afisajul electoral este reglementat expres de Legea Electoralã nr 115/2015, la art. 79, alin. 1, respectiv: „Primarii sunt obligati ca pânã la începerea campaniei electorale sã stabileascã, prin dispozitie, locuri speciale pentru afisaj electoral si sã asigure amplasarea de panouri electorale în cadrul acestora, tinând seama de numãrul partidelor politice, organizatiilor cetãtenilor apartinând minoritãtilor nationale, aliantelor politice si aliantelor electorale care declarã cã depun liste de candidati, candidaturi pentru functia de primar, precum si de candidatii independenti. Aceste locuri trebuie sã fie situate în zone frecventate de cetãteni, fãrã stânjenirea circulatiei pe drumurile publice si a celorlalte activitãti din localitãtile respective”, dar si alin. 6, care aratã cã „În alte locuri decât cele stabilite conform alin. (1), afisajul electoral este permis numai cu acordul proprietarilor, administratorilor sau, dupã caz, al detinãtorilor”, coroborat cu alin. 2 „Primarii sunt obligati sã monteze panouri pentru afisajul electoral în fiecare subdiviziune a unitãtii administrativ-teritoriale”. Întrucât în Comuna Berezeni nu se asigurã cadrul corespunzãtor pentru afisajul electoral, în conditiile legii, se poate realiza afisaj electoral si în alte locuri”, anuntã liderii PSD de la judet. Adicã, Dima îsi face dreptate singur si a împânzit comuna cu afise, pe motiv cã nu are destule panouri. Oare, nu sunã cam a ilegalitate? Toader Dima este mai presus de lege? Este un haiduc, care îsi face dreptate singur? O atitudine care nu face cinste parlamentarului, nici celor care îi iau apãrarea în acest mod.

Cei de la PSD lãmuresc si problema tricourilor cu sigla PSD si „Votati Toader Dima”

În continuare, biroul de comunicare al PSD Vaslui face precizãri si asupra faptului cã zeci de membri ai staff-ului de campanie al lui Dima au „defilat” prin comunã cu tricouri cu sigla PSD, desi sunt reglementãri clare în acest punct. Iatã cum îl apãrã pesedistii vasluieni pe Dima: „În Hotãrârea AEP prin care se aprobã Ghidul finantãrii campaniei electorale la alegerile locale din anul 2016, se reglementeazã expres care materiale si proceduri sunt interzise si nu se face referire la materialele purtate de membrii PSD sau ai altui partid politic, ce fac parte din staff-ul de campanie al candidatului, de exemplu sepci, esarfe, tricouri, insigne (care fac parte din garderoba unui partid pentru campanii electorale), cu însemne care reprezintã identitatea candidatului si a partidului (nu se pune problema achizitiei si oferirei drept mitã electoralã cetãtenilor). Considerãm cã prin interpretarea art. 27, aliniatul 3, este interzisã achizitionarea materialelor de propagandã spre oferire, distribuire sau dare ca mitã electoralã cãtre simpatizanti sau alte categorii de persoane, în vederea obtinerii de avantaje si nicidecum în situatia când un candidat este însotit doar de membrii PSD, potrivit statutului este o cutumã a legii ce conduce doar la o interpretare eronatã”, mai sustin sefii PSD Vaslui. Legea, asa cum a fost votatã de Dima si cãlcatã în picioare la Berezeni, este interpretatã de cei din PSD doar pentru a-l scoate basma curatã pe deputat. Mai mult, oamenii lui Buzatu amenintã cã se vor rãzboi cu organizatia PNL în instantã. „În baza celor mentionate mai sus, formulãm plângere împotriva Organizatiei Judetene Vaslui a PNL si a presedintelui organizatiei, Dan Marian, pentru declaratiile si mesajele fãcute si transmise în spatiul public cu scopul defãimãrii candidatilor si a Organizatiei Judetene Vaslui a Partidului Social Democrat. În acest sens, Organizatia Judeteanã Vaslui a Partidului Social Democrat va face demersurile cãtre toate institutiile în drept”, mai amenintã social-democratii. Asta nu-l va opri pe Dima de la a încasa o amendã de 25.000 de lei si nici nu-l va scãpa de dosarul penal pentru coruperea alegãtorilor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.