spot_img
spot_imgspot_img
18.6 C
Vaslui
04-iun.-2024

SIMPOZION INTERNATIONAL LA “PETRU RARES“ DIN BÂRLAD (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

ACTIUNE PENTRU ELEVI La Teatrul “V.I.Popa” din Bârlad a avut loc, ieri, deschiderea festivã a Simpozionului International “Interculturalitate si Interdisciplinaritate, teme imperative ale educatiei”, aflat la cea de-a treia editie. Simpozionul este organizat de Liceul Tehnologic “Petru Rares“ din Bârlad, având pateneri din Franta, Spania, Anglia, Italia, Israel. Deschiderea festivã a fost marcatã cu un program artistic deosebit, având ca “actori” pe elevii liceului organizator si a Scolii “Episcop Iacov Antonovici”, care este partener la acest simpozion international, iar ca invitat Corala “Fantasia” din Vaslui. “Liceul nostru, prin acest simpozion international, incitã la prezentarea de lucrãri si proiecte pe problemele interculturalitãtii si interdiscilinaritãtii, contribuind astfel la educatia interculturalã în viziune interdiscilinarã, componenta de bazã a educatiei permanente”, a mentionat prof. Olimpia Tãnase, directorul liceului Tehnologic “Petru Rares“ din Bârlad.

Liceul Tehnologic “Petru Rares“ din Bârlad a organizat în perioada 13 – 15 mai, Simpozionul cu titlul “Interculturalitatea si interdisciplinaritatea, imperative ale învãtãmântului actual”, editia a III-a. Au participat cu teme distincte 82 de specialisti si cadre didactice, temele fiind sustinute atât personal, cât si prezentate pe calculator. La acest simpozion, s-au înscris 91 de persoane (specialisti si cadre didactice) participante cu lucrãri la Sectiunea I si opt echipaje formate din 63 de elevi si cadre didactice coordonatoare pentru valorizãri exemple de bune practici la Sectiunea a II-a. Ca obiective principale ale acestui simpozion s-au stabilit: Înțelegerea rolului strategiilor educative prin folosirea imperativelor interculturalitate și interdisciplinaritate, spre dezvoltarea eficientã a învãțãmântului preuniversitar național; Promovarea dimensiunii interculturale și interdisciplinare în educație prin conceperea școlii ca o instituție socialã cu funcții multiple, aptã sã rãspundã nevoilor psiho-sociale ale elevilor din cadrul învãțãmântului preuniversitar național actual; Înțelegerea importanței propriei culturi din perspectiva unei educații interculturale; Creșterea șanselor tinerilor din perspectiva unei educații interdisciplinare, prin utilizarea noilor metode și tehnologii (în special IT) pentru formarea competențelor profesionale, în conformitate cu cerințele pieței muncii prezente. Liceul “Petru Rares“ are ca parteneri din strãinãtate CNRS- Institute Pluridisciplinaire Hubert Curien Franta; din Strasbourg – VALERIA ZETER- Ingénieur Service Mécanique; Bureau d’études; din Italia – Institute for Educational Technologies – National Research Council of Italy- Palermo (sase doctori sustinând lucrãri, si anume Mario Allegra, Dario La Guardia, Marco Arrigo, Manuel Gentile, Simona Ottaviano si Valentina Dal Grande); din Spania – Centro de Formación de Personas Adultas Mercè Rodoreda (JOSE THOMAS PASTOR PÉREZ si T.J. CANO ALTÉS); din Israel – Uniuniea Scriitorilor, poeta MALVA HOLBAN; din Marea Britanie – STA TRAVEL UK, Ruxandra Lãpusneanu si Taylor Made Experts – Latin America & India. Simpozionul s-a încheiat duminicã, 15 mai. În decurs de 30 de zile va fi scoasã o carte cu toate lucrãrile prezentate, carte care va fi datã tuturor participantilor la acest simpozion, precum si un CD cu toate activitãtile din aceastã editie a III-a.

Premiere a elevilor în deschiderea simpozionului

Festivitatea de deschidere oficialã a Simpozionului International a fost  sambata, 14 mai, la Teatrul “V.I.Popa” din Bârlad. Pe scena teatrului au urcat, alãturi de Olimpia Tãnase, directorul Liceului “Petru Rares“ si coordonatorul simpozionului, Gabriela David Plãcintã, inspectorul general al ISJ Vaslui, senatorul Gabriela Cretu, din Circumscriptia Bârlad, precum si alte oficialitãti bârlãdene. Dupã frumoasele discursuri tinute de invitati, a avut loc un spectacol extraordinar sustinut de Corala “Fantasia” din Vaslui, de elevii Scolii “Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad, Grupul “Ecou” si Grupul “Cristal”, condus de prof. Corneliu Constantin Plesu, Claudia Botas si Fabian Mereutã, de 13 ani, elev la o scoalã de canto din Iasi, care a ridicat sala în picioare cântând “Hallelujah”. Copii din grupul “Cristal” au fost (în afarã de cinci – mai vechi) pentru prima datã pe o scenã, cântând exceptional. A mai fost prezentatã si o minipiesã de teatru, “Soacra cu trei nurori”, pusã în scenã de elevii Liceului “Petru Rares“, iar la final, au fost premiati cu 3000 de lei nu mai putin de 34 de elevi din cadrul Liceului “Petru Rares“ din Bârlad, care au obtinut rezultate bune si foarte bune la concursurile scolare judetene si nationale. Premiile au variat între 50 de lei (cei de la fazele judetene) pânã la 800 de lei (o elevã care a luat premiul II la olimpiada nationalã). Premiile au fost înmânate de prof. Olimpia Tãnase si de Gabriela David Plãcintã, inspecorul general al ISJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.