spot_img
spot_imgspot_img
25.5 C
Vaslui
04-iun.-2024

Vasluian în scaun cu rotile, în pragul disperãrii

- Advertisement -

HELP… Vasile Stoica, un bãrbat de 42 de ani, din localitatea Dodesti, cu un destin dramatic, are nevoie de ajutorul nostru. În urmã cu patru ani, un eveniment nefericit i-a schimbat total viata. A cãzut dintr-o cãrutã si si-a fracturat coloana vertebralã. Ca urmare a accidentului, Vasile sau Liviu, asa cum îl stiu sãtenii, nu-si mai poate folosi picioarele. Se deplaseazã doar cu un scaun cu rotile, iar de muncit nici nu se mai pune problema. Abandonat de sotie si de cei sase copii, Vasile îsi duce acum traiul cu greu, alãturi de mama sa, si ea bolnavã. Are nevoie în special de un cãrucior pentru adulti, pansamente pentru rãni deschise, solutie dezinfectantã de tipul Betadine, leucoplast elastic (5 cm X 10m) si mai ales de sustinere si încurajãri.

Cazul bãrbatului a fost descoperit de Asociatia “Solidar”. Ionel Popa, presedintele asociatiei, a lansat un apel cãtre vasluienii care vor sã dea o mânã de ajutor: “Noi l-am întâlnit în timpul actiunilor noastre de dinainte de Paste. Pe 6 iunie face 42 ani si e în mari necazuri. Crescut fãrã tatã, de cãtre o mamã cu handicap mintal, a reusit sã-si întemeieze o familie, cu sase copii. Acum patru ani însã o nenorocire avea sã se abatã asupra sa. A cãzut dintr-o cãrutã si coloana vertebralã s-a fracturat în douã locuri. De atunci viata a luat o întorsãturã dramaticã. Nu a mai fost apt pentru muncã, întrucât acum se deplaseazã doar cu scaunul cu rotile. Medicii i-au introdus si o sondã pentru a urina. Sotia a plecat în Italia si dusã a fost. Încet, a luat si copiii cu ea, astfel cã a rãmas singur cu bãtrâna sa mamã, care la rându-i, este suferindã. Lipsa medicamentelor, a banilor pentru a putea face recuperare, l-au adus în pragul disperãrii. Din ce povesteste, reiese cã ar fi sanse de recuperare, mãduva nefiind ruptã, doar strangulatã. Pentru asta însã e nevoie de bani, pentru a merge la Iasi. Între timp picioarele se atrofiazã”.

Cum îl puteti ajuta pe Vasile Stoica

“Pentru cã rãmâne de multe ori singur si mama nu-l poate ajuta, se scapã pe el si rãmâne perioade lungi neîngrijit, astfel cã vã puteti imagina. Are un cãrucior necorespunzãtor, întrucât e pentru copii. Am reusit sã-i ducem un pachet cu pampers(mãrimea M), medicamente pentru tratarea rãnilor de la neîngrijire, o lenjerie de pat, pansamente pentru rãni deschise. Dar Liviu are nevoie de îngrijire permanentã si resursele materiale sunt extrem de reduse. Cei ce pot ajuta o pot face prin intermediul nostru la adresa: loc. Vaslui, str. Dobrogeanu-Gherea, nr.26, cam.4 sau 13, cod postal 730158. Pentru donatii sau sponsorizãri, punem la dispozitie conturile: în lei (IBAN:RO95BTRLRONCRT0225705501) sau în euro (IBAN:RO45BTRLEURCRT0225705501), deschise la Banca Transilvania, Sucursala Vaslui, pe numele Asociatia “Solidar”
(CIF: 32379418; COD SWIFT: BTRL022). Pe ordinul de platã, la rubrica “Detalii platã”, se va preciza: pentru Stoica Vasile. Bunurile pot fi trimise si direct la adresa Sat Dodesti, comuna Dodesti, judetul Vaslui, pe numele Stoica Vasile (Liviu)”, a transmis presedintele Asociatiei “Solidar”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.