MATERIAL DE PROPAGANDA ELECTORALA
ALT MOD DE A FACE POLITICÃ…Dupã ce a reusit sã-l coopteze în echipã pe Mihãitã Paraschiv, candidatul la primãrie care pânã la aceste alegeri nu a mai fãcut politicã, Partidul Alianta Liberalilor Democrati Husi pãstreazã traditia si în ceea ce priveste lista consilierilor locali. Din cei 24 de candidati la scaunul de consilier, doar unul singur a mai avut de-a face cu mrejele politicului. De la ingineri, cadre didactice si pânã la economisti, cu totii sunt oameni destoinici, buni profesionisti în domeniilor lor de activitate, care au decis sã se implice pentru a schimba aerul în politica „orasului dintre vii” si pentru a pune în practicã dorintele husenilor. În ultimele zile, candidatii ALDE la Consiliul Local au strãbãtut orasul în lung si-n lat, completând, alãturi de cetãteni, programul pe care partidul îl va pune în practicã în cazul în care va câstiga alegerile.
Iatã lista de consilieri pe care ALDE Husi o aduce în fata alegãtorilor sãi: Adrian Samson, economist si administratorul unei societãti comerciale; Valentin Cretescu, inginer si profesor de legislatie rutierã; Mihai Gheorghiu, psiholog pensionar; Stefan Teclici, profesor; Nicoleta Alina Armasu, administratorul unei societãti comerciale si economist; Beatrice Axinte, contabil si inginer horticol; Corina Sujdea, învãtãtoare; Sorin-Lucian Negrea, învãtãtor; Ionel Closca, adminstrator; Maricel Olaru, sofer pensionat si unul din liderii comunitatii catolice din oras; Minodora Vîrlan, economist si administratorul unei societãti comerciale. „Suntem bucurosi de faptul cã, în rândurile ALDE, au intrat, de bunã voie, oameni din toate domeniile socio-economice ale municipiului Husi. Profesori, învãtãtori, economisti, soferi, jurnalisti, tehnicieni silvici, maistri mecanici, electronisti sau muncitori în confectii, toti au fost bine primiti în rândurile ALDE. Sunt oameni cãrora nu le poti reprosa nimic, oameni demni si curati sufleteste. Împreunã luptãm pentru a aduce Husul acolo unde îi este locul. Trãim într-un oras cu un mare potential economic si este timpul ca acest potential sã fie exploatat în folosul si în beneficiul husenilor. Interesant este cã, atunci când ne-am asezat la discutii pentru a face lista de consilieri la alegerile locale, am constatat cã nici unul, cu o singurã exceptie, nu a mai fãcut politicã pânã acum. În aceste conditii, consilierii nostri, spre deosebire de actualul Consiliu Local, nu sunt oamenii de afaceri cu diferite interese locale. Am adunat în jurul nostru oameni emblemã ai acestui oras, care au încredere în proiectul ALDE si am primit semnale pozitive atât din partea cetãtenilor care locuiesc în Husi, cât si din partea celor care sunt acum plecati pe alte meleaguri”, a declarat candidatul ALDE la functia de primar al municipiului Husi, Mihãitã Paraschiv.
Doleantele husenilor spuse prin gura ALDE
În ultimele zile, candidatii ALDE Husi au stat de vorbã cu cetãtenii si au bãtut din poartã în poartã pentru a afla care sunt doleantele si nevoile oamenilor. Asa au început sã-si construiascã programul electoral cu care partidul vine în fata alegãtorilor. Din discutiile purtate, au aflat cã oamenii din cartierul Corni suferã de pe urma închiderii scolii si acum copiii lor sunt nevoiti sã facã naveta la scolile din oras. „Distanta dintre cartierul în care locuim si restul orasului este de aproximativ doi kilometri. Suntem nevoiti sã ne trimitem copiii la scoalã cu microbuzele si autobuzele care circulã pe acest traseu si cheltuim multi bani lunar. De aceea, cred cã subventionarea transportului elevilor ar fi un lucru bun pentru noi, cei care trãim în Corni”, spune Eugen Patras. De asemenea, oamenii vorbesc despre reabilitarea unor clãdiri care au avut însemnãtate în „orasul dintre vii”. Casa de culturã si cinematograful sunt douã dintre acestea. O altã problemã ridicatã de cetãtenii Husului, de data aceasta de cei care locuiesc în zona centralã si în zona pietei agroalimentare, este legatã de siguranta publicã, dar si despre faptul cã în weekend, parcarea pietei este întesatã de masini. „Cred cã ar fi un lucru foarte bun dacã, la sfârsitul sãptãmânii, ar fi interzisã parcarea în zona pietei. Asa s-ar putea evita acea aglomeratie infernalã când, esti nevoit sã fii foarte atent cum circuli prin piatã sã nu fii lovit de vreo masinã”, spune Valeriu Pãius. Siguranta cetãtenilor este o altã problemã pusã pe tapet si discutatã de huseni cu membrii ALDE, dar si dezordinea din asociatiile de locatari, acolo unde, considerã husenii, primãria ar trebui sã se implice mai mult. „La Husi mai este de lucru si nu numai cu asociatiile de locatari. Avem nevoie de locuinte pentru tineri, de o sectorizare a pietei pentru o mai bunã functionare si un control al mãrfurilor puse la vânzare, ne dorim mai multe locuri de joacã pentru copii, dar si drumuri mai bune, extinderea retelei de gaz metan si crearea de locuri de muncã”, spun alti huseni cu care membrii ALDE au stat de vorbã.