spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Ioan Ciupilan: „Sunt mândru de ceea ce am realizat în Husi”

- Advertisement -

EXPUNERE …Primarul Ioan Ciupilan a sustinut, ieri, alãturi de viceprimarul Aurel Cãciulã, dar si de deputata Ana Birchall, o conferintã de presã, prin care a încercat sã clarifice o serie de aspecte ce tin de obiectivele sale pe urmãtorul mandat. A readus în discutie tot ceea ce a reusit sã realizeze în actualul mandat pentru infrastructura orasului, pentru culturã, învãtãmânt si nu numai, expunând si cauzele care, din punctul sãu de vedere, au împiedicat împlinirea unor proiecte precum soseaua de centurã, modernizarea Casei de Culturã sau a bazei de agreement, „Recea”. „Sunt mândru de ceea ce am realizat în Husi”, a fost concluzia primarului Ciupilan.

„A fost un mandat destul de greu, într-un oras care arãta ca dupã rãzboi, în care timp de 20 de ani de zile s-au fãcut doar 200 de metri de trotuare, de la fostul Cinema pânã la Romarta. Acestea au fost investitiile în municipiul Husi, aviz amatorilor. Ieri, am rãmas surprins plãcut de o bãtrânã de 70 de ani, de pe strada Arion, care mi-a spus: „domnule primar, acum opt ani v-am votat cã am crezut cã ne-ati mintit cel mai frumos. Azi pot sã vã spun cã nu ne-ati mintit, pentru cã ceea ce spuneati, cã veti lua un oras si îl veti reamenaja de la 0, ni se pãrea un lucru imposibil”. Am reusit, în proportie de 80%. Mi-au mai rãmas 26 de strãzi. Faptul cã le-am împãrtit gresit, iar asta îmi asum ca vinã. Cartierul Corni nu este un cartier abandonat de mine. Greul în Corni a rãmas din cauza investitiei de apã-canal, un proiect care a mers mult mai greu decât am crezut eu sau de cât am sperat eu. Nu s-a întâmplat asa. Avem o parte din cartier modernizat, cel putin partea de lângã Biserica „Sf. Maria”, de la „Gh. Doja”, „Salcâmului”, am reusit sã le finalizãm apa-canalul. O parte din ele le-am asfaltat, gen „Bariera Pascal”, gen „Gh. Doja”. Strada principalã din Corni a fost un obiectiv care a fost mai greu din cauza licitatiilor, documentatiilor tehnice. Apreciez meritul CJ, care a înteles si a investit în acest drum judetean, beneficiind si noi de aceastã stradã. Financiar vorbind, cred cã am fãcut mai multe investitii cu bani proprii în cartierul Corni. Si as putea sã dau exemplu: acum finalizãm canalizarea de pe str. Sara, mai avem câteva sute de metri. Am reusit sã aprobãm în buget si indicatori tehnico-economici, pentru începerea modernizãrii drumului, ceea ce mã face sã îmi aduc aminte de 2012, când am spus cã, fãrã mine sau cu mine, Sara se va asfalta. Dacã cei de pe Sara vor avea încredere, se vor convinge, pânã la alegeri sau dupã, septembrie îi gãseste cu asfaltarea fãcutã”, a spus primarul Ioan Ciupilan.

„Cei care trebuiau sã se zbatã, au uitat”

„Referitor la soseaua de centurã, este absolut necesarã pentru municipiul Husi. Am fãcut tot ce mi-a stat în putintã, dar în 2012, ministrul liberal de atunci, Relu Fenechiu, a uitat sã o mai punã pe lista de investitii. Guvernul României cheltuise 126, 3 milioane de lei (studio de fezabilitate, asistentã tehnicã), am avut si proiectant, am avut si proiect pentru un proiect care trebuia sã fie gata în 2016, dar cei care trebuiau sã se zbatã, au uitat. În 2016, alãturi de un coleg de-al nostru din Husi, am sustinut aceastã sosea de centurã, dar cei care puteau sã facã mai mult, au rãmas tot acolo. Vã promit cã o s-o facem în urmãtoarea guvernare. Si vã spun de ce. Pentru cã m-am convins cã atunci când ai lângã tine o echipã puternicã, un Consiliu Judetean si un Guvern, lucrurile se rezolvã”, a spus primarul Ioan Ciupilan.

Primarul Ciupilan promite modernizarea strandului „Recea”!

„Mi s-a aprobat de cãtre Consiliu, pe fonduri europene, sã intruducem modernizarea bazei de agrement Recea, apoi construirea unui parc si în cartierul Corni, acolo unde era poligonul, mai exact, lângã moara lui Lavãr. Acest strand „Recea”, vrem sã îl modernizãm. Am încercat sã îl privatizãm, nu s-a putut. Acum am gãsit o oportunitate si putem sã îl depunem pe fonduri europene. Vrem sã creãm o piscinã, sã creãm trei terenuri de sport si, nu în ultimul rând, lacul de acumulare, acel lac pe care îl stim de mici copii, cu bãrci, cu canoe si asa mai departe”, a promis Ciupilan.

Ana Birchall: „Mi-as dori ca multe orase sã aibã un primar cu o echipã care sã facã atâtea proiecte pe fonduri europene”

„Husenii sunt norocosi sã aibã un asemenea primar gospodar si implicat. Cunosc situatia din tarã si mi-as dori ca multe orase sã aibã un primar cu o echipã care sã facã atâtea proiecte pe fonduri europene, care sã se îngrijeascã pe diverse domenii, nu doar pe infrastructurã. Ai avut grijã si de spital, si de profesori si de tinerii care au primit ANL-uri. Toate acestea aratã mâna unui om gospodar. Eu sper ca echipa sã primeascã un vot de încredere, sã-ti facã viata putin mai usoarã, e mai usor cu un Consiliu majoritar.”, a spus Ana Birchall.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.