spot_img
spot_imgspot_img
19.9 C
Vaslui
04-iun.-2024

Târg de flori cu preturi pentru toate buzunarele (foto)

- Advertisement -

FRUMOS… Prima editie a “Serbãrii Florilor” le aduce vasluienilor un adevãrat spectacol de culoare si frumos. Muscate, Crãite, Crini, Lavandã si multe alte flori îi asteaptã pe acestia în Piata Civicã din Vaslui, la preturi extrem de convenabile, de la câtiva lei pânã la câteva sute de lei. Ficusul împletit, spre exemplu, ajunge la 220 lei. Begoniile mici, însã, ajung sã coste chiar si 1,50 lei. Pe lângã expozitia de flori pe care o pot admira si din care pot cumpãra, în aceste zile, vasluienii pot achizitiona si mobilier de grãdinã, sisteme de irigatie automatizate, conectate chiar si la smartphone, precum si utilaje si unelte de grãdinãrit.

Deschis încã de ieri, evenimentul se doreste a fi în viitor o traditie frumoasã la Vaslui. “Este prima editie si sper cã îl vom organiza de acum încolo, an de an, în aceastã locatie superbã. Ce poate fi mai frumos ca, în luna mai, sã organizãm un festival al florilor? În numele vasluienilor, le multumesc tuturor celor care au venit la Vaslui, pentru a expune aceste flori superbe. Vã transmit mesajul nostru de pretuire si apreciere, pentru ceea ce ne-ati adus în acest oras de care suntem mândri”, a spus primarul Pavãl, ieri, în cadrul festivitãtii de deschidere. La eveniment participã peste 30 de participanti atât din tarã (Sfântul Gheorghe, Brasov, Mãrãsesti, Focsani, Galati, Târgu Mures, Iasi, Suceava, Târgoviste, Pitesti, Sibiu, Bucuresti, Onesti, Alba Iulia, Bârlad si Vaslui), cât si din Bãlti, Republica Moldova. Cei mai multi expozanti sunt societãti comerciale, întreprinderi individuale si asociatii familiale, însã nu lipsesc si institutii precum Universitatea de Stiinte Agricole si Medicinã Veterinarã “Ion Ionescu de la Brad” din Iasi, Grãdina Botanicã Galati si Regia Nationalã a Pãdurilor Romsilva.

Cel mai bine se vând Muscatele

“Serbarea florilor” a adus în Vaslui o sumedenie de specii de plante, ce pot fi cultivate atât în grãdini, cât si în livezi sau câmpuri. Viole parfumate, Gura leului, Gazania, Sporul Casei, Pãr de cal, Bidens curgãtoare si multe alte specii de plante. La doar câteva ore de la deschiderea oficialã, sute de vasluieni au vizitat expozitia de flori si au si cumpãrat. “Însã cei mai multi oameni vin sã-si bucure ochii, sã se relaxeze, nu neapãrat sã cumpere. Pânã acum am vãzut numai reactii pozitive, oamenilor le place ceea ce vãd, plus cã si preturile sunt în regulã, de la 2 lei pentru rãsadurile de Begonii si Salvie, flori anuale, pânã la 220 lei, la Ficusul împletit”, spune reprezentata standului Florãria Fresia din Vaslui. “Spre surprinderea noastrã, oamenii sunt si foarte curiosi, cer detalii despre anumite plante, sunt dornici sã afle cum le pot întretine mai bine. Cei mai multi cumpãrã flori obisnuite, cunoscute de toatã lumea, cum ar fi Muscatele, însã noi încercãm sã le facem cunostintã si cu plante mediteraneene, plante precum Diphladenia, foarte frumoasã si deloc pretentioasã. Preturile variazã între 1,50 lei la Begoniile mici si Crãite, pânã la 120 lei la plante precum Oleandru, din punctul meu de vedere, una dintre cele mai speciale plante. Înfloreste toatã vara, sunt foarte frumos mirositoare si nu sunt deloc pretentioase”, ne-a spus Merinda, din Târgu Mures.

“O initiativã extraordinarã”

Se pare cã târgul de flori este pe placul vasluienilor, întrucât reactiile sunt îmbucurãtoare pentru toti cei care îsi doresc ca evenimentul sã se organizeze si în viitor. “Este o initiativã extraordinarã si mi-ar plãcea dacã ar avea loc în fiecare an. Am vãzut cã sunt diverse exponate. Mi-au plãcut cu precãdere trandafirii, însã am vãzut cã sunt si plante mai rare, specii pe care nu le vezi la orice colt. Mã bucur si cã preturile sunt pentru toate buzunarele. Sigur cã dacã e un trandafir rar, si pretul e pe mãsurã. Nu poti sã ceri un pret mic pentru un lucru de valoare”, ne-a spus Nina Chirica. De asemenea, si domnii au apreciat frumusetea evenimentului: “Foarte frumos! Ne bucurãm cã se organizeazã astfel de activitãti, pãcat cã nu sunt si promovate. Am fost de curând la Covasna, unde chiar mi s-a atras atentia cã nu dãm importantã promovãrii. Un amic de pe acolo mi-a spus <<toatã tara asta vã bârfeste, dar nimeni de bine. Sunteti fraieri. Am fost la Vaslui, la Biserica Sf. Ioan, în Teatrul de Varã, în Copou, foarte frumos…>>. Asa cã evenimentul ãsta este chiar o idee foarte bunã”, ne-a spus Danu Oreja, pensionar.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.