spot_img
spot_imgspot_img
24.8 C
Vaslui
23-mai-2024

Traficantii cu droguri ascunse în panetone, trimisi dupã gratii

- Advertisement -

DUPÃ GRATII…Tribunalul Vaslui a decis trimiterea dupã gratii a celor cinci bârlãdeni arestati pentru detinere si introducere în tarã de droguri de risc. „Capul” retelei, Tiberiu Stefãnitã, zis „Baneni”, a primit pedeapsa cea mai mare, de 5 ani de închisoare si 3 ani interzicerea unor drepturi. Ceilalti membri ai retelei de traficanti au primit câte doi ani si 9 luni de închisoare pentru introducere în tarã si posesie de droguri de risc. Toti au fost retinuti de politisti dupã ce au fost prinsi în timp ce încercau sã introducã în tarã aproximativ douã kilograme de hasis, asunse într-un colet ce venea din Italia. Ultimul dintre ei, Dragos Aurelian Muresanu, a fost arestat pe 24 februarie, pe aeroportul Otopeni, cu 480 de grame de rezinã de canabis asupra lui.

Încã un dosar în care au fost judecati traficanti de droguri a fost finalizat de cãtre magistratii Tribunalului Vaslui. Astfel, în urmã cu douã zile, bârlãdenii care au încercat sã introducã în tarã aproximativ douã kilorgame de rezinã de canabis ascunsã în câtiva cozonaci italieni (panetone -n.r.) au fost condamnati la închisoare cu executare. Cel considerat „capul” retelei, Tiberiu Stefãnitã, zis „Baneni”, a primit 5 ani de închisoare pentru detinere si introducere în tarã de droguri de risc. De asemenea, acesta s-a ales si cu o perioadã de trei ani de încercare si interzicerea unor drepturi. Ceilalti membri ai retelei de traficanti (Aurelian Dragos Muresanu, Gabriel Stratulat, Radu Costea Ciprian si Octavian Tomescu n.r.) au primit câte doi ani si nouã luni de închisoare cu executare si 3 ani interzicerea unor drepturi. De asemenea, toti cinci au fost obligati sã li se recolteze probe ADN ce vor fi introduse în baza de date nationalã a infractorilor. Reamintim faptul cã, în luna februarie a acestui an, operatiunea de destructurare a retelei de traficanti de droguri de risc a avut loc chiar în ziua de Dragobete, pe 24 februarie, si s-a finalizat cu arestarea a trei dintre cei sase suspecti, care au fost retinuti în urma perchezitiilor fãcute de politistii Biroului de Combatere a Crimei Organizate Vaslui (BCCO) si procurorii DIICOT Vaslui. S-a reusit prinderea în flagrant, pe raza municipiului Bârlad, a trei bãrbati, în vârstã de 24, 26, respectiv 31 de ani, din municipiul Bârlad, în momentul în care au intrat în posesia unui colet expediat din Italia în care au fost gãsite 488,60 g rezinã de canabis (hasis). Pentru probarea activitãtii infractionale a celor trei, politistii au efectuat 5 perchezitii domiciliare, pe raza municipiului Bârlad. În urma perchezitiilor, au fost descoperite si ridicate 3 laptop-uri si 4 telefoane mobile. De asemenea, a fost indisponibilizat autoturismul folosit în vederea ridicãrii coletului în ziua de 24 februarie. Din referatul de propunere a arestãrii preventive reiese cã traficantii stiau cã sunt filati de politistii de la Crimã Organizatã, pentru cã într-o altã zi, când aveau de ridicat un colet din Italia, s-au anuntat unii pe altii si au amânat ridicarea acestuia. De Dragobete însã au fost prinsi si încãtusati, politistii gãsind la perchezitie patru pachete, de 500 de grame de hasis, puse într-un cozonac (Panetone). Drogurile erau pentru consumul lor si pentru vânzare, fiind formatã o adevãratã retea care vindea drogul în cluburile din Bârlad.

Acuzatiile aduse traficantilor de droguri

RECHIZITORIU…Din referatul de propunere pentru arestare a celor trei traficanti din Bârlad reiese cã, în perioada 11-13 februarie, Stefãnitã Tiberiu a fost prezent în localitatea Catania, din Italia, însotit de o altã persoanã, unde au stabilit împreunã cu D.A.M., rezident în localitatea italianã mentionatã, detalii privind desfãsurarea activitãtii de import de droguri de risc, activitate ce urma a se desfãsura prin intermediul trimiterii unor diverse colete cu drog, prin intermediul firmelor de curierat. Pe 18 februarie, de la agentia Catania, Italia, a unei firme de curierat internationalã, a fost expediat cãtre Bârlad un colet care continea cantitatea de 488,6 gr rezinã de canabis (hasis), colet care avea destinatia Bârlad si urma sã îi parvinã lui Stefãnitã Tiberiu, în data de 24 februarie. „Pentru a asigura conspirativitatea importului de drog, Stefãnitã Tiberiu a apelat la numitii Costea Radu Ciprian si Tomescu Octavian si, de comun acord cu acestia, coletul a fost expediat având ca destinatar pe Tomescu Octavian, numãrul de telefon de contact fiind numãrul folosit de Costea Radu Ciprian. Activitatea de import de droguri de risc desfãsuratã de Stefãnitã Tiberiu a fost sprijinitã de numitii Costea Radu Ciprian (detinãtor al numãrului de contact care figura pentru ridicarea coletului), Tomescu Octavian (persoana figurând în mod fictiv ca destinatar al coletului) si Lefter Ionut Adrian (persoanã care i-a transportat cu autoturismul marca Mercedes Vito, apartinând lui Stefãnitã Tiberiu, pe Costea Radu Ciprian si Tomescu Octavian la sediul coletãriei internationale din Bârlad, în vederea ridicãrii coletului”, se mentioneazã în referatul procurorilor DIICOT pentru arestarea preventivã. Pe 24 februarie, în baza întelegerii anterioare cu Stefãnitã Tiberiu, Costea Radu Ciprian împreunã cu Tomescu Octavian, în masina apartinând lui Stefãnitã Tiberiu, condusã de Lefter Ionut Adrian, de 19 ani, s-au prezentat la agentia din Bârlad a firmei de coletãrie internationalã, în vederea ridicãrii coletului, în jurul orei 10.00. În interiorul agentiei a intrat Tomescu Octavian, care a ridicat coletul, l-a transportat la autoturism, cei trei plecând astfel de la fata locului. La putin timp, autoturismul în care se deplasau a fost oprit în trafic de organele de politie. Cei trei au fost filati câteva ore, iar traficantii, de altfel foarte precauti, nu au simtit cã sunt în pericol. Când au vãzut masina politiei, au înghetat! Au încercat sã fugã, dar au fost prinsi si încãtusati. Coletul a fost identificat în autoturism si, procedându-se la desigilarea acestuia, în interior a fost descoperit un cozonac (Panetone), în care se afla cantitatea de 488,6 grame rezinã canabis (hasis).

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.