spot_img
spot_imgspot_img
22.7 C
Vaslui
05-iun.-2024

Ultima sedintã de Consiliu Local la Husi, pentru Iacob si Dogaru

- Advertisement -

FINAL…Alesii huseni au pus punct acestui mandat, cum au stiut mai bine: s-au ciondãnit o orã si jumãtate!

EPILOG…Nu au stiut sã se despartã frumos, nu si-au multumit pentru colaborare si nu au tras nicio concluzie bunã din cei patru ani, pe care, de bine, de rãu, i-au petrecut împreunã! Consilierii huseni si-au încheiat ieri mandatul, tot asa cum l-au început: cu gãlãgie, cu ironii, ba chiar si cu insulte, care au sãrit cu mult peste limita acceptatã. “Bãi, dar ce prost mai esti”, l-a apostrofat consilierul Bârsan pe consilierul Iacob, care, nici el nu l-a iertat, si l-a acuzat cã umblã tot timpul cu bãutura-n cap. În calitate de presedinte de sedintã, Liviu Iacob l-a avertizat pe primarul Ciupilan cã, dacã mai vorbeste neîntrebat, îl evacueazã din salã, iar Ciupilan i-a replicat cã “a cam luat-o pe toloacã”. Când amuzanti, când obositori, alesii s-au ciondãnit asa cam o orã si jumãtate. Mãcar au aprobat mai multe proiecte de hotãrâre privind închirieri si concesionãri unor persoane care nu mai aveau documente legale de ani de zile, pe alei pietonale sau alte mici suprafete detinute.

Ieri s-a pus punct în mod oficial mandatului administratiei locale a municipiului Husi, 2012 – 2016. În formulã aproape completã, alesii locali au venit la sedintã, pentru a dezbate o ordine de zi lejerã, cu mai multe puncte cuprinzând, în principal, închirieri si concesionãri. Cum detinãtorii erau din rândul “uitucilor”, care nu au binevoit sã îsi reînoiascã la timp contractele, discutiile nu au întârziat sã aparã. “Sunt contracte care s-au încheiat din 2007, 2010, 2011 si care vin sã fie reînnoite abia acum? Dar în tot acest timp, vã întreb, s-a încasat vreun ban pentru faptul cã a detinut aceastã alee pietonalã sau ce este?”, a întrebat Ioan Valeriu Ciupilan. Nu a fost foarte lãmuritor rãspunsul functionarilor Primãriei, asa cã au început discutiile.

Liviu Iacob, ultima sedintã, dupã 24 de ani de activitate în CL Husi!

Evident, Liviu Iacob a fost în centrul atentiei, inclusiv pentru faptul cã, în urmãtorul mandat, va fi, cel mai probabil, consilier la judet. “Îmi pare foarte rãu cã te pierdem, Liviule. Esti o pierdere pentru Consiliu Local”, a spus, ironic, primarul. Liberalul i-a dat replica îndatã: “Si mie, dom’ primar! Asa de mult mi-a plãcut sã vã ascult vorbind 8 ani, încât azi, am sã vã dau cuvântul de câte ori vreti. Dar sã stiti cã nu veti scãpa de mine. Eu voi veni la fiecare sedintã de CL, ca sã ridic diferite probleme cetãtenesti”. “Haideti, domnule Iacob, conduceti sedinta sau ce faceti? Mai vorbiti mult si degeaba? Ca sã mai plece si oamenii acestia acasã. Cereti acte, vorbiti mult, gãsiti nod în papurã si tineti lumea pe loc”, s-a supãrat viceprimarul Aurel Cãciulã. Dupã un ceas si jumãtate de discutii agitate, sedinta s-a încheiat. Consilierii (care mai rãmãseserã în salã, cãci unii deja pãrãsiserã discutiile de minute bune) s-au ridicat si-au plecat. La masã au mai rãmas aceeasi doi protagonisti ai mandatului 2012 – 2016: Ioan Ciupilan si Liviu Iacob. Încã mai aveau ceva sã-si reproseze!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.