spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Studiu alarmant: Un român din 4 are o experienţă cu cancerul

- Advertisement -

Centrul pentru Inovaţie în Medicină (InoMed) şi compania specializată în studii de piaţă IMAS au realizat prima cercetare sociologică reprezentativă la nivel naţional care şi-a propus să evalueze relaţia dintre români şi cancer.

Datele au fost colectate în perioada 1-20 aprilie 2016, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional, scrie CSID, potrivit Mediafax.

Rezultatele studiului indică faptul că un român din 4 are o experienţă cu cancerul, iar 5,2% afirmă că au fost diagnosticaţi cu o formă de cancer, ceea ce corespunde unui număr total de aproximativ 840.000 de persoane.

21,1% au/au avut un membru al familiei (soţul/soţia, fiul/fiica, mama/tata) diagnosticat cu cancer la un moment dat, ceea ce corespunde unui număr total de 3,34 milioane de români. În ceea ce priveşte percepţia asupra bolii, 45% dintre cei care au răspuns consideră că diagnosticul de cancer duce întotdeauna la deces.

Principala temere legată de cancer este că nu poate fi vindecat (26,6%), la care se adaugă lipsa tratamentelor eficiente (7,4%), indisponibilitatea tratamentelor în România (7,1), lipsa banilor necesari pentru tratamente (5,8), plus teama de boala în sine, cu tot ce presupune ea (7,6%).

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/studiu-alarmant-un-roman-din-4-are-o-experienta-cu-cancerul_1941945.html#ixzz4AJXds1fM
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.