spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
28-mai-2024

9.000 de profesori, protest și marș, în Capitală, față de ordonanța privind salarizarea

- Advertisement -

Aproximativ 9.000 de profesori au protestat, miercuri, în Capitală. De Ziua Internaţională a Copilului, dascălii şi-au cerut drepturile în stradă! Bugetarii şi-au exprimat, astfel, nemulţumirea faţă de ordonanţă de urgenţă pe care Executivul urmează să o adopte pe 7 iunie. Sindicaliştii au cerut salarii mărite cu 10%, de la 1 august, dublu faţă de cât le-a oferit ministrul Muncii. Reprezentanţii protestatarilor au prezentat revendicările și la Cotroceni, unde au fost primiți de doi consilieri de stat. În tot acest timp, traficul în Capitală a fost blocat din cauza marşului profesorilor.

Protestatarii s-au strâns, în jurul orei 11.00, în faţa Guvernului, după care au plecat în marş spre Palatul Cotroceni. Dascălii, veniţi din mai multe judeţe, și-au exprimat nemulțumirea față de nivelul de salarizare şi de ordonanţa propusă de Guvern.

Pentru a ajunge la un numitor comun, ministrul Muncii le-a propus o ultimă variantă. Aceasta prevede ca salariul unui debutant să crească în medie cu 16%, iar salariul unui profesor cu studii medii cu 17%. Impactul bugetar ar fi de 200 de milioane de lei pentru cei peste 130.000 de bugetari beneficiari.

Ministrul Muncii a declarat că dacă această varianta nu va fi acceptată, atunci Executivul va adopta varianta propusă iniţial pe 7 iunie în şedinţa de Guvern.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/15-000-de-profesori-au-blocat-traficul-sindicatele-nemultumite-de-ordonanta-privind-salarizarea_1942090.html#ixzz4AKqqqeR7
Follow us: @realitatea on Twitter

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/15-000-de-profesori-au-blocat-traficul-sindicatele-nemultumite-de-ordonanta-privind-salarizarea_1942090.html#ixzz4AKqhq0Yx
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.