spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Vasluian premiat la Festivalul National “Virgil Carianopol”

- Advertisement -

PREMIU… Tânãrul poet vasluian, Cornelius Ioan Drãgan, a primit Premiul Special din partea juriului, la Festivalul National – Concurs de poezie “Virgil Carianopol”, desfãsurat în perioada 26-27 mai în municipiul Caral, judetul Olt. De 20 ani, concursul reuseste sã reuneascã la un loc oameni de culturã, specialisti si scriitori consacrati.

“Mã bucurã enorm acest premiu întrucât vine ca o confirmare a valorii poemelor mele, întãrind totodatã ideea cã primul meu premiu literar nu a fost deloc întâmplãtor. Participarea la concursurile national-literare îmi conferã un anumit stimulent, o motivare intrinsecã de a scrie si de a-mi “perfectiona” tehnica poeticã, cu scopul de a ajunge cât mai aproape de sufletul cititorului. Mã ghidez dupã un crez al scriitorului francez Antoine de Saint-Exupery în “Pãmânt al oamenilor”, si anume – “Perfectiunea e atinsã nu atunci când nu mai este nimic de adãugat, ci când nu mai este nimic de înlãturat. Multumesc pe aceastã cale juriului concursului, precum si Consiliul Local al Municipiului Caracal, Centrului Cultural Municipal – Biblioteca “Virgil Carianopol”, organizatori. Acest premiu îl dedic unei persoane care mi-a fost întotdeauna aproape, poate mai aproape decât propria mea inimã, o doamnã în adevãratul sens al cuvântului, si anume bunicii mele Florica Huiban. Simt cã si acum, de undeva de Sus, ea ma vegheazã”, ne-a spus Cornelius Ioan Drãgan.

De la economie, la poezie

Tânãrul lucreazã ca economist în cadrul Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului. Faptul cã a ales sã profeseze în domeniul calculelor nu l-a împiedicat deloc sã se lase pradã inspiratiei si sã astearnã pe hârtie versuri. Poeziile sale au apãrut pânã acum în reviste si ziare precum “Ecouri literare”, “Elanul”, “Iuventa”, “Onyx” (revistã care apare în Marea Britanie), dar si diferite site-uri de literaturã. Mai nou, este membru al Cenaclului literar Qpoem, cenaclu virtual de poezie înfiintat si sustinut de Editura Paralela 45, acolo unde încearcã sã fie destul de activ. În urmã cu douã luni, a primit premiul II la Festivalul Concurs National “Alexandru Macedonski”, sectiunea poezie-debut, eveniment girat de “Literatura de azi”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.