spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

UPDATE: Telefon la 112, în comuna Zăpodeni, pentru transportul alegătorilor cu mașinile la secțiile de votare

- Advertisement -

UPDATE: In urmă cu puțin timp, s-a semnalat faptul că mai multe mașini din comuna Zăpodeni cară alegători la secțiile de votare. Unul dintre partide a sunat la 112 și a cerut ca aceste activități ilegale să fie stopate de poliție, iar cei care transportă alegători să fie amendați. Un alt incident a avut loc la Pochidia, unde unui alegător i s-au înmânat două buletine de vot pentru alegerea primarului. Unul dintre membrii secției de votare a semnalat incidentul, iar cel care a făcut acest gest a motivat totul prin aceea că… a greșit!

Dumitru Buzatu, președintele PSD Vaslui, a votat la ora 7.00

Incă de la deschiderea secțiilor de votare, la ora 7.00, președintele PSD, Dumitru Buzatu, candidat pe poziția 17 pe lista de consilieri județeni, a votat la o secție de la Liceul Mihail Kogălniceanu. „Eu sper că, astăzi, fiind o zi foarte frumoasă, vor veni la vot cât mai mulți alegători, pentru a-și exprima opțiunea față de unul sau altul dintre candidați. Oamenii trebuie să iasă la vot și să-și exprime, fără niciun fel de restricție, votul”, a spus Buzatu.

S-au deschis secțiile de votare în tot județul Vaslui. Iată cum veți vota pe 5 iunie!

In tot județul Vaslui, de la ora 7.00, s-au deschis cele 525 de secții de votare. Procesul electoral este diferit față de cel de anii precedenți. Iată cum veți vota: odată ajunși la secția de votare la care sunteți arondați, veți merge la operatorul de calculator, căruia îi veți da cartea de identitate, pentru a fi verificat în sistemul național. Operatorul va înscrie codul numeric personal în tableta primită pentru acest tur de alegeri, va observa poziția la care sunteți (de exemplu, la secția de votare nr. 1, din centrul orașului Vaslui, sunt 1.546 de poziții, care reprezintă tot atâția cetățeni cu drept de vot), iar apoi va comunica numărul la care sunteți către membrii secției de votare. Funcție de numărul care sunteți – în anii trecuți, membrii secției de votare aveau în față plăcuțe cu blocurile, străzile sau localitățile de unde proveneau alegătorii, acum sunt doar niște plăcuțe cu numere – veți merge la unul dintre membrii secției, care vă identifică după numărul comunicat de operatorul de calcul, vă pune să semnați și vă înmânează trei buletine de vot: pentru primar, pentru Consiliul Local și pentru Consiliul Județean. După ce ați votat, buletinele sunt împăturite titulatura „Buletin de vot” în sus și introduse în urne. Mergeți la membrul secției de votare, lăsați ștampila „Votat” și primiți actul de identitate. Este pentru prima dată când s-a introdus sistemul cu operatorul de calcul, pentru a preveni fraudele electorale. Vremea este bună, în această dimineață, în județul Vaslui, iar alegătorii au început să vină către secțiile de votare. La cele două secții de votare din centrul Vasluiului, 1 și 2, se înregistrau, până la 8.15, în jur de 30 de alegători de fiecare secție, la un număr de 1.500 de alegători, secția 1, și 1.700, secția 2. „Nu sunt probleme în județul Vaslui. Toate secțiile s-au deschis la ora prevăzută de lege și nu am semnale că ar fi vreo problemă în acest moment în județul Vaslui”, a spus prefectul Daniel Olteanu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.