spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Supãrat cã a pierdut alegerile si acuzând fraude electorale, a plecat pe jos spre Bârlad!

- Advertisement -

Fostul primar al comunei Bogdãnita, Florinel Bleoju, protest inedit!

PROTEST…Supãrat de modul în care s-au desfãsurat alegerile locale în comuna Bogdãnita si, mai ales, de rezultatele finale, fostul primar Florinel Bleoju a decis sã protesteze într-un mod neasteptat. Dupã ce a depus plângeri la toate institutiile statului, inclusiv politie si DNA, Bleoju a pornit, pe jos, de la Vaslui, pânã la Bârlad. Dupã ce va finaliza protestul, fostul edil are de gând sã înceapã altul, si anume greva foamei. Fostul primar reclamã faptul cã si la aceste alegeri au existat fraude electorale si oamenii au fost cumpãrati sã voteze de contracandidatul sãu, actualul primar, Viorel Ciobotaru.

Rezultatele alegerilor locale din urmã cu câteva zile au avut si repercursiuni mai putin asteptate din partea celor care au pierdut. Un astfel de caz este cel al fostului primar al comunei Bogdãnita, Florinel Bleoju, care, dupã ce a reclamat rezultatele la toate institutiile statului, inclusiv politie si DNA, pe motiv cã nu au fost voturi „curate”, fostul edil a plecat, pe jos, de la Vaslui, cãtre Bârlad. „S-au gãsit bani pentru plata oamenilor ca sã meargã la vot, dar nu sunt bani pentru tratarea copiilor care mor cu zile prin spitale sau se culcã seara flãmânzi si pentru toate neajunsurile constatate. Alegerile locale de duminicã sunt foarte triste, din punctul meu de vedere si al tuturor care au asistat. Fiecare a vãzut câte probleme au fost. O lege nouã care a fost, la propriu, cãlcatã în picioare. Nimeni nu a tinut cont de nimic. Au fost numai banii care si-au spus cuvântul. Cei care se laudã acum cã au câstigat, s-au înselat pentru cã nu reflectã realitatea din România si din judetul Vaslui. Eu nu am pierdut alegerile anul acesta pentru cã voturile obtinute de mine sunt voturi curate si nu au fost cumpãrate. Restul candidatilor care au obtinut foarte multe s-au murdãrit în cel mai groaznic stil posibil. Pentru asta am sã circul pe jos pânã când cineva îsi va da seama si va încerca, în al doisprezecelea ceas, sã corecteze tot ce a gresit. Dupã aceastã formã de protest, urmeazã greva foamei. Cu noua lege am crezut cã alegerile vor fi curate, dar am observat cã ne-am înselat. Asta în conditiile în care interesele sunt ale oamenilor bogati. Suntem un judet sãrac, cu foarte multi oameni bogati care-si permit, de fiecare datã când se organizeazã alegeri, sã plãteascã”, spune Florinel Bleoju.

Bleoju „cel curat” cu dosare penale

PENAL…În 2011, un grup de consilieri din Bogdãnita l-a reclamat pe fostul primar Bleoju pentru faptul cã a dus institutia în faliment, aducând drept argument un act de control, în care scria, negru pe alb, cã Bleoju nu a recuperat peste 200.000 lei de la o firmã aflatã în faliment, având grijã sã-si dea si premii de peste 10.000 de lei pentru aceastã ispravã. Firma în cauzã, Consint Bârlad, era societatea de casã a lui Bleoju, însã faptul cã bugetul primãriei era usurat de 200.000 lei nu l-a impresionat pe Bleoju. Fost ospãtar la Bârlad, primarul de la Bogdãnita a fost o pasãre rarã în sat, fiind mai tot timpul plecat cu tot felul de afaceri, majoritatea pãguboase, dupã cum au demonstrat inspectorii Camerei de Conturi, cei care au controlat institutia si i-au cerut noului primar sã-l dea în judecatã pe Bleoju, pentru a aduce înapoi banii plãtiti în mod ilegal cãtre Consint. Procesul este pe rolul instantelor din Bârlad, dar nu este singurul dosar lãsat în urmã de Bleoju. Primãria Bogdãnita se judecã cu Consint Bârlad, firmã în faliment, de la care nu are ce sã mai recupereze.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.