spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Întâlnire dupã 35 de ani, la LMK

- Advertisement -

EMOTIONANT…Vineri, la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, pentru câteva ore, absolventii promotiei 1981 s-au întors în timp. Ca majoritatea fostilor elevi de la aceastã unitate de învãtãmânt, si acestia au reusit sã urmeze studii superioare, fiind o promotie de aur. Pasii lor s-au îndreptat cãtre diverse domenii de activitate, precum învãtãmânt, justitie, administratie publicã, medicinã, finante, inginerie. Printre ei au fost si Daniela Nane, directorul Scolii Gimnaziale „Constantin Parfene” Vaslui, Liviu Iacob, consilier judetean si lichidator, Horatiu Cãrãusu, primarul comunei Bãcesti. Din pãcate nu au putut fi prezenti toti absolventii, doar 20 dintre acestia au reusit sã ajungã, tocmai de aceea organizatorii nu au invitat cadrele didactice, fiind mai mult o întâlnire între fostii colegi. Cuprinsi de nostalgie si bucuria revederii, absolventii promotiei 1981 au depãnat amintiri, si-au povestit realizãrile din ultimii 15 ani pentru cã, trebuie sã mentionãm, a mai fost o întâlnire la 20 de ani, la care au luat parte si cadrele didactice, inclusiv dirigintele clasei de matematicã-fizicã, regretatul prof. de englezã Gheorghe Stan.

„Am încercat sã ne întâlnim doar clasa noastrã, a XII-a B, din anul 1981, însã n-am reusit sã ne întâlnim toti, au mai venit 3 colegi de la celelalte clase din acelasi an. În total am fost 20 de persoane. Am vizitat Liceul Teoretic <<Mihail Kogãlniceanu>>, sala de clasã unde am învãtat, iar dupã aceea ne-am întâlnit sã depãnãm amintiri din perioada liceului si sã spunem fiecare ce am fãcut între timp, în alt cadru, la un restaurant. Majoritatea profesorilor nu mai sunt în viatã si dacã nici noi nu am fost atât de multi, pe cei care au mai rãmas, nu i-am deranjat, pentru cã am considerat cã suntem prea putini. A fost mai mult o întâlnire între noi, colegii, pentru a ne amiti cum a fost atunci si practic pentru a ne revedea. Ne-am mai întâlnit dupã 20 de ani, atunci au fost mai multi, a fost si dirigintele nostru Gheorghe Stan, prof. de englezã, care între timp a murit, dl. Marin Moronescu, prof. limba românã, dl. Potoceanu. Toti acesti oameni deosebiti care si-au pus amprenta asupra noastrã nu mai sunt în viatã”, a declarat Daniela Nane, directorul Scolii „Constantin Parfene”. Prezent la întâlnire a fost si Liviu Iacob, consilier judetean si lichidator. „M-am bucurat cã mi-am revãzut colegii, normal schimbati de trecerea timpului, dar tot cu aceeasi energie si vitalitate care îi carateriza în timpul liceului. Fiecare s-a realizat pe domeniul pe care s-a specializat”, a declarat acesta.

„Sperãm sã ne întâlnim mai des”

„A fost o întâlnire emotionantã pentru cã pe unii dintre ei chiar nu i-am vãzut de atâta vreme, desi locuiesc în Vaslui nu ne-am întâlnit în perioada de dupã 20 de ani încoace, deci de 15 ani. Fiecare a avut câte ceva de spus legat de traseul lui profesional, de familie, de amintirile care i-au rãmas nesterse din timpul liceului si a fost o întâlnire de suflet. Noi am avut norocul unor oameni deosebiti ca profesori si am fost o clasã foarte bunã, majoritatea dintre noi mergând la facultate. Sunt si medici, profesori, ingineri, avocati, economisti, bancheri, o diversitate de profesii. Colega noastrã, Tania Nistoreanu, care a terminat Energetica la Iasi, locuieste acum în Israel împreunã cu sotul si a fost, ca sã zicem asa, liantul dintre noi, fãcând un efort deosebit ca sã vinã. Am spus cã în anii urmãtori poate reusim sã ne întâlnim mai des, având în vedere cã timpul se va scurge mai repede sau îl vom simti mai repede decât pânã acum”, a mai declarat Daniela Nane.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.