spot_img
spot_imgspot_img
20.6 C
Vaslui
02-iun.-2024

Husenii cu sufletul si inima alãturi de Nationalã, în Franta!

- Advertisement -

PATRIOTI Degeaba s-au grãbit unii sã spunã cã românii au avut parte de ostilitãti în capitala Frantei, la Euro 2016, cãci câtiva huseni inimosi au demonstrat contrariul! În multimea de imagini trimise de acolo, husenii se vãd în mijlocul unor fani români, francezi sau elvetieni, cu care relationeazã foarte bine, râd si îsi schimbã steagurile în poze, în semn de prietenie. Dãnut si sotia sa, Geta, împreunã cu fetita lor, Ana-Maria, au plecat la Paris în urmã cu câteva zile, cu scopul clar de a fi alãturi de echipa nationalã. Au luat cu ei tricolorul, precum si haine în culorile “Nationalei” si, alãturi de alti români entuziasti, au strigat “Hai, România!”. În ciuda speculatiilor, ei povestesc faptul cã francezii se poartã excelent cu fanii români. În realitate, spun husenii, relatia dintre români si francezi este cu totul alta decât cea prezentatã. “Am fãcut poze cu totii, ne transmiteam urãri ca cel mai bun sã câstige, iar câteva televiziuni din diverse tãri ne-au luat interviuri. Noi, românii, suntem apreciati pentru modul în care ne sustinem echipa”, spune huseanul Dãnut Nicolau, 40 de ani.

“Mi-am dorit de mult timp sã ajung în Franta. O vizitasem înainte cu multi ani. Si ce ocazie mai minunatã sã fie decât Euro 2016, când vii sã sustii echipa nationalã si afisezi cu mândrie tricolorul, pe Champs Elysee, sub Arcul de Triumf! Am ajuns cu avionul în Lyon, cu douã zile de debutul Campionatului European, cu sotia si cu fiica mea. Am fost asteptati de sora mea, Alina, care este medic în sudul Frantei, de aproape 20 de ani”, povesteste Dãnut. Nici vorbã, mai spune el, de ostilitãti din partea francezilor, asa cum se scrisese deja în presa centralã româneascã, chiar din prima zi a Campionatului. “Am fost foarte bine primiti în Franta. Spre surprinderea noastrã, am întâlnit multi francezi care vorbeau româneste, unii lucrau în România. Toti ne felicitau, pentru cã arboram culorile nationalei si ne transmiteau “Bon Match” (“cel mai bun sã câstige”). Am simtit printre ei cã imaginea României este bunã si cu totul alta decât în media. Înainte de primul meci, România – Franta, ne-am reunit la FANZON, la Tour Eiffel, cu aproape 1000 de suporteri. Am mers pe Stade de France, la Saint Denis, unde am cântat Imnul României. A fost fantastic, magnific! Am trãit meciul cu o intensitate maximã, mai ales cã noi am fost la tribunã, cu fanii francezi. Ne-au respectat Imnul National, cântecele de încurajare. A fost vorba despre respect reciproc, practic. Desi am fost tristi pentru rezultatul cu Franta, am fost mândri de echipa noastrã”, au povestit husenii Dãnut, Geta, Ana Maria si Alina Nicolau.

Huseanca Alina Nicolau, medic apreciat de francezi!

Faptul cã, iatã, cu acest prilej, aflãm cã o huseancã, Alina Nicolau, plecatã de ani de zile în strãinãtate, este medic endocrinolog în Franta, la Spitalul din Aubenas, reprezintã o onoare pentru Husi. Alina a fãcut liceul în municipiul Husi, la “Cuza Vodã”, apoi a urmat Facultatea de Medicinã din Iasi. A plecat în urmã cu 20 de ani în Franta. A fãcut specialitatea de endocrinologie la Spitalul Saint Etienne, apoi a fost asistent universitar la Facultatea de Medicinã din Saint Etienne. Acum este un apreciat medic specialist al Spitalului din Aubenas, din sudul Frantei. Este foarte apreciatã profesional, bine integratã într-o comunitate de care s-a atasat. Cu sigurantã, medicul Alina Nicolau este unul dintre motivele pentru care francezii îi respectã si îi apreciazã pe români!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.