spot_img
spot_imgspot_img
25.4 C
Vaslui
03-iun.-2024

Fostul primar liberal, Iulian Miliare, trimis în judecatã de DNA pentru fapte de coruptie!

- Advertisement -

SOCANT Dupã ce cã a pierdut alegerile în comuna Berezeni, unde a fost primar timp de patru mandate, Iulian Miliare, fost primar PNL, are acum si de dat socotealã judecãtorilor vasluieni, în dosarul care se aflã pe rol la Tribunalul Vaslui. Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Iasi au dispus la finele lunii mai, în plinã campanie electoralã, trimiterea în judecatã, în stare de libertate, a primarului Miliare, alãturi de contabilul Primãriei Berezeni, Lascãr Prãjica, de agentul agricol al comunei, Nicolae Paruschi, de seful unei ferme agricole din zonã, Neculitã Mãrgãrint, precum si de Aurel Paruschi, respectiv Dorel Chirilã, reprezentantii Asociatiei Crescãtorilor de Animale „Gospodarul Zootehnist” Berezeni, asociatie care, spun procurorii DNA, a încasat în mod ilegal subventii de la Agentia de Plãti si Interventii în Agriculturã, care s-a constituit parte civilã în procesul penal cu suma de 978.072,08 lei.

Fostul primar al comunei Berezeni, Iulian Miliare, care este si presedinte al Asociatiei crescãtorilor de animale „Gospodarul Zootehnist”, a fost trimis în judecatã, la Tribunalul Vaslui, pentru fapte de coruptie. Procurorii DNA-Iasi precizeazã în comunicatul trimis cã, în sarcina fostului primar Miliare, s-a retinut „sãvârsirea infractiunilor de folosire sau prezentare, cu rea-credintã, de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, dacã fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene si fals în înscrisuri sub semnãturã privatã, ambele în formã continuatã”. Împreunã cu Iulian Miliare, sunt trimisi în judecatã si Asociatia Crescãtorilor de Animale „Gospodarul Zootehnist” Berezeni, în sarcina cãreia s-a retinut sãvârsirea infractiunii de folosire sau prezentare, cu rea-credintã, de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, dacã fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, în formã continuatã. „Totodatã, sunt trimisi în judecatã, în acelasi dosar, Chirilã Dorel, Neculitã Mãrgãrint, Prãjicã Lascãr, Paruschi Aurel si Paruschi Nicolae, în sarcina cãrora s-a retinut sãvârsirea infractiunii de complicitate la folosire sau prezentare, cu rea-credintã, de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, dacã fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, în formã continuatã”, spun procurorii DNA Iasi.

Rechizitoriul, pe scurt

„În perioada 2007 – 2010, inculpatul Miliare Iulian, în calitate de presedinte al Asociatiei Crescãtorilor de Animale <<Gospodarul Zootehnist>> si de primar al comunei Berezeni, judetul Vaslui, a depus la A.P.I.A. Vaslui acte si documente false aferente cererilor unice de platã depuse pentru campaniile din anii 2007 – 2010, fapte ce au avut ca rezultat obtinerea fãrã drept, de cãtre asociatie, a sumei totale de 997.027,86 lei. Pentru realizarea acestui scop, cei doi inculpati au beneficiat de ajutorul inculpatilor Chirilã Dorel, Neculitã Mãrgãrint, Prãjicã Lascãr, Paruschi Aurel si Paruschi Nicolae, care au întocmit acte prin care s-a atestat în fals calitatea de membru al asociatiei al unor persoane, pentru a crea aparenta detinerii de cãtre asociatie a unui numãr cat mai mare de animale si a justifica astfel gradul de încãrcare a pãsunii cu animale. În cauzã, Agentia de Plãti si Interventie pentru Agriculturã s-a constituit parte civilã în procesul penal cu suma de 978.072,08 lei. În cauzã, procurorii au dispus mãsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor imobile si mobile ale inculpatilor, pânã la concurenta retinutã ca prejudiciu în sarcina lor”, mai aratã procurorii DNA în rechizitoriul întocmit.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vaslui cu propunerea de a se mentine mãsurile asigurãtorii dispuse în cauzã. Mai precis, a fost pus sechestru pe bunurile fostului primar Iulian Miliare si ale Asociatiei „Gospodarul zootehnist”, precum si pe cele ale celorlalti inculpati. Dosarul se aflã în prezent în camera preliminarã a Tribunalului Vaslui. Fostul primar Iulian Miliare, care a pierdut si alegerile „la mustatã”, având 39 de voturi mai putin în fata deputatului PSD Toader Dima, care a devenit primar dupã 5 iunie, a precizat pentru cotidianul nostru cã se abtine de la declaratii, fiind un proces penal pe rol.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.