spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Presiune pe Legea supermarketurilor. Mediul de afaceri și cel universitar cer retragerea acesteia

- Advertisement -

Legea care obligă marile rețele de retail să aibă mărfuri românești la raft în proporție de peste 50% a încisns spiritele și după reacția supermarketurilor vine și cea a mediului de afaceri și a celui universitar care cer președintelui Iohannis să retragă actul normativ.

Un grup de 16 cadre universitare, economişti, antreprenori şi manageri a transmis o scrisoare deschisă către preşedintele Klaus Iohannis şi toţi liderii partidelor politice în care critică legea care obligă marile magazine să vândă produse româneşti în proporţie de peste 50% şi subliniază că ”prevederile proiectului de lege încalcă cerinţele de bază ale economiei de piaţă, liberei iniţiative şi concurenţei, aşa cum sunt acestea definite şi garantate de art. 135 al Constituţiei României”, transmite News.ro.

Într-o economie de piaţă adevărată, ”cantitatea şi caracteristicile concrete ale produselor oferite spre vânzare de comercianţi sunt în directă relaţie cu cererea consumatorilor. Comercianţii sunt entităţi private care urmăresc, în general, obţinerea profitului, fapt care îi face să ofere acele produse preferate de consumatori”, se precizează în scrisoarea deschisă.

Faptul că există mai mulţi producători şi comercianţi care se află în relaţii de concurenţă face ca interesele consumatorilor să fie promovate. În condiţiile în care legea obligă comercianţii să schimbe caracteristicile ofertei de produse agroalimentare, libertatea lor de a face afaceri şi de a concura pentru atragerea banilor consumatorilor este grav afectată, susţin semnatarii în scrisoarea postată pe blogul ”Logica Economică” al profesorului Bogdan Glăvan.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/presiune-pe-legea-supermarketurilor-mediul-de-afaceri-i-cel-universitar-cer-retragerea-acesteia_1948529.html#ixzz4BkfFqn97
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.