spot_img
spot_imgspot_img
30.3 C
Vaslui
03-iun.-2024

ULTIMA ORA: Avocatul Poporului, sesizare din oficiu în cazul minorei violată în timpul orelor de curs

- Advertisement -

COMUNICAT… Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu in urma apariției în cotidianul nostru a unui articol prin care am prezentat cazul unei eleve de clasa a VII-a, de la Școala Gimnazială nr. 1 din comuna Ivești, violata de mai multi adolescenti, dupa ce a plecat a plecat in timpul orei de desen. Sesizarea vine în contextul în care Direcția de Protecție a Copilului Vaslui nu s-a implicat deloc în a veni în sprijinul minorei violate.

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unei minore din județul Vaslui, violată în timpul orelor de curs. Sesizarea din oficiu este urmarea unui articol publicat în ziarul Vremea Noua (Vaslui), cu titlul < < Elevă de 14 ani, violată în timpul orelor de curs > >, în care a fost prezentat cazul.

Potrivit mass-media, în 17 iunie 2016, eleva s-a învoit în timpul orei de desen pentru a merge să bea apă, însă a părăsit curtea școlii și, deși profesoara a solicitat unor elevi să o cheme înapoi, aceasta a refuzat să se întoarcă, trecându-i-se absență în catalog pentru ora respectivă. După aproximativ două ore, eleva s-a întors la școală, însoțită de bunică și a susținut că a fost violată de patru minori, trei dintre aceștia fiindu-i colegi de școală. Totodată, din cele prezentate rezultă că Inspectoratul școlar Județean Vaslui a dispus o anchetă în acest caz. Din datele prezentate de către presă nu rezultă dacă Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui a dispus vreo măsură în acest caz și nici dacă minora este inclusă într-un program de consiliere psihologică”, a precizat Matei Vîrtosu, purtătorul de cuvânt al Avocatului Poporului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.