spot_img
spot_imgspot_img
18.3 C
Vaslui
03-iun.-2024

EXCLUSIV: Fara Cupa Moldovei la Mixed Martial Arts in Vaslui, in acest an!

- Advertisement -

HOTÃRÂRE Decizie fãrã precedent a Federatiei de MMA din România, anul acesta, nu se mai organizeazã Cupa Moldovei la Mixed Martial Arts în Vaslui! Din cauza evenimentelor neplãcute care au avut loc în Bârlad, când între unul dintre clanurile de etnie rromã din Bârlad (Dura) si câtiva luptãtori MMA (Arte Martiale Mixte) a intervenit o rãfuialã publicã, s-a hotãrât, la initiativa politistului bârlãdean Bogdan Mazilu, organizatorul Cupei Moldovei la MMA, ca anul acesta sã nu se mai desfãsoare un astfel de eveniment în judetul Vaslui!

Dupã evenimentele din ultima sãptãmânã din judetul Vaslui, în care douã grupãri rivale s-au urmãrit, bãtut cu sãbii etc., ca în vremea tãtarilor arogându-si competente MMA, organizatorul Cupei Moldovei la Mixed Martial Arts, Clubul Shi Tei Do Ko Bârlad, prin presedintele Mazilu Bogdan, anuntã prin intermediul cotidianului nostru, cã evenimentul nu se va mai tine în judetul Vaslui. Este pãcat, pentru cã evenimentul sportiv ar fi fost la a V-a editie si s-a reusit cu greu înscrierea judetului în linia organizatorilor de evenimente MMA. „Am muncit mult si am risipit multã energie pentru dezvoltarea acestei ramuri sportive în judetul nostru. Am început în 2012 cu prima editie a Cupei Moldovei la MMA, când în România aceastã ramurã sportivã nu era organizatã din punct de vedere juridic. Am continuat pânã anul trecut, când în Sala Polivalenta de la Vaslui, la a IV-a editie, au venit reprezentantii Ministerului Tineretului si Sportului. În acest an, Federatia de Arte Martiale Mixte a fost definitivatã cu eforturile uriase ale domnului Stanciu Gheorghe. În prezent, RMMAF (Roumanian Mixed Martial Federation) se bucurã de un real succes si este în expansiune. RMMAF este formatã de oameni decenti, sportivi cu o buna reputatie, campioni pe diferite ramuri sportive. MMA-ul nu este un sport în sine, este <<un curent sportiv>>. În competitiile MMA intrã sportivii care au parcurs anumite etape în anumite ramuri sportive – box, Ju-jitsu, bjj, kick boxing, karate, Judo etc. Un sportiv trebuie sã urmeze o anumitã pregãtire pentru a fi gata pentru duritatea ringului de MMA. Un sportiv MMA este un showman, un sportiv care are ceva de spus si de arãtat în luptã, este tehnic si cu o bunã conditie fizicã. Un sportiv care participã la competitii de MMA nu este un om care ar trebui sã inspire teamã, ci mai degrabã sã inspire respect. El trebuie sã respecte si astfel va fi respectat. Însã în niciun caz abilitãtile dobândite în salã, nu este indicat sã fie folosite în lupta de stradã si, în mod nejustificat, pentru satisfacerea unor orgolii sau interese. Asimilarea curentului MMA cu oamenii violenti este una abjectã si eronatã. Dacã întâmplarea face ca anumite evenimente sã surprindã si sã vinã în sfera acestui curent sportiv, aceasta nu înseamnã cã sportivii care participã la competitii de MMA sunt violenti. Nu doresc ca sã fie asociate cu luptele de stradã competitiile organizate de mine si de aceea mã retrag cu Cupa MMA din judetul Vaslui”, a precizat, într-un comunicat trimis la cotidianul nostru, Bogdan Mazilu, organizatorul competitiilor MMA, arbitru national si international de MMA.

Vã reamintim cã, în noaptea de 25/26 iunie, în municipiul Bârlad s-a produs un scandal la un bar din zona Gãrii – mai precis peronul Statiai CFR Bârlad, între Robert Ionut Dura (19 ani) si un tânãr de 26 de ani din localitate, care practicã sportul MMA. Ulterior, în aceeasi noapte, un alt luptãtor MMA a fost atacat cu sabia si cutitul de „ninja schinja” Eduard Dura, iar situatia a escaladat îngrijorãtor, în special pe retelele de socializare, unde luptãtorii s-au pus pe organizat rãzbunãri împotriva clanului Dura. Dupã câteva ore, duminicã, 26 iunie, mai multi asa-zisi luptãtori MMA au snopit din bãtaie, în Piata Centralã din Bârlad, încã un membru al clanului Dura. Situatia dintre cele douã clanuri, Dura si luptãtori, a escaladat periculos, astfel cã politistii si procurorii bârlãdeni, ajutati de jandarmiii din Bacãu si Vaslui, sprijiniti de trupele SAS au fãcut 19 perchezitii, au luat la audieri 14 persoane, iar procurorul de caz a trimis în fata instantei pentru emiterea unui mandat de arestare preventivã pe principalul vinovat de declansarea conflictului, Eduard Dura, care a si fost încarcerat. Cinci tineri din Bârlad, printre care sunt si luptãtori MMA, au fost pusi de procurorul de caz sub control judiciar, fiind acuzati de tulburarea ordinii si linistii publice, loviri si alte violente si instigare la urã pe retelele de socializare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.