spot_img
spot_imgspot_img
15.4 C
Vaslui
19-mai-2024

Un elev eliminat de la Bac, altii încântati de subiecte! (foto)

- Advertisement -

Examen… A doua probã scrisã a Bacalaureatului, proba obligatorie a profilului si specializãrii, nu le-a creat probleme foarte mari elevilor vasluieni. La iesirea din sala de examen, absolventii de clasa a XII-a au declarat cã subiectele au fost accesibile, de aceea se asteaptã la rezultate bune. Desi nu s-au înregistrat probleme deosebite, din cei 2564 de elevi înscrisi au lipsit 117. De asemenea, a fost eliminat primul elev de la aceastã editie a Bacalaureatului, deoarece a fost prins încercând sã copieze.

Absolventii care au sustinut proba scrisã obligatorie a profilului la matematicã au primit subiecte diferentiat, dupã cum urmeazã: Matematicã-Informaticã, Pedagogic, Stiintele Naturii si Tehnologic, prin care s-au evaluat competentele dezvoltate pe parcursul învãtãmântului liceal, în conformitate cu programele scolare pentru clasele a IX-a – a XII-a. La disciplina Istorie, absolventii de uman au avut de rãspuns la primul subiect la sapte cerinte pe baza unor texte la prima vedere. La subiectul al II-lea, elevii au avut, de asemenea, un text istoric la prima vedere, pe baza cãruia au trebuit sã rãspundã la sase cerinte. La ultimul subiect, absolventii au avut de elaborat, în aproximativ douã pagini, un eseu despre evolutia României postbelice, având în vedere mai multe cerinte. “Subiectele au fost frumoase, de nivel mediu. Ca si în anii anteriori, cerintele de la primele douã subiecte au avut la bazã textele date, astfel încât elevii, chiar si cei cu rezultate scolare mai slabe, puteau rezolva sarcinile dacã erau atenti. Subiectul al III-lea este cel care va face diferenta, dar am convingerea cã multi absolventi s-au descurcat bine, deoarece evolutia României dupã 1948, respectiv perioada comunistã, a stârnit un grad de interes din ce în ce mai mare în rândul tinerilor în ultimii ani”, a declarat Emanuel Drãgunoiu, profesor de istorie.

Primul elev eliminat

Dacã la prima probã scrisã, Limba si literatura românã, nu s-au înregistrat tentative de fraudã, la proba obligatorie a profilului si specializãrii, ca si anul trecut, un elev de la Colegiul National “Cuza Vodã” Husi a fost eliminat pentru cã a încercat sã copieze. “Elevul a fost prins fraudând cu mijloace de comunicare”, a declarat Cristiana Botan, inspector general adjunct al ISJ Vaslui. În continuare, vineri va avea loc proba la alegere în functie de profilul liceal absolvit, care se sustine la una din cele 10 materii: geografie, chimie, fizicã, biologie, informaticã, filosofie, logicã, psihologie, sociologie sau economie. Afisarea rezultatelor se va face pe 12 iulie, la avizierele liceelor si pe site-ul bacalaureat.edu.ro, pânã la orele 16:00, iar depunerea contestatiilor se va face în aceeasi zi, între orele 16:00 – 20:00. Rezultatele finale se vor publica în data de 16 iulie.

Ce spun elevii

“Voi lua peste 9.50”

“Subiectele au fost foarte usoare, mai usoare decât cele de anul trecut. M-am pregãtit foarte bine, am lucrat mult. Am încredere cã voi lua peste 9.50. Vreau sã urmez Facultatea de Informaticã, voi da admitere, iar o notã mare mã ajutã foarte mult”, a declarat Alexandru Marcu, absolvent al Liceului Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, specializarea matematicã-informaticã.

“Un singur subiect mi-a dat bãtãi de cap”

“Subiectele au fost usoare. Unul singur mi-a dat bãtãi de cap. M-am încurcat putin la subiectul II, punctul 2, subpunct c. Oricum voi lua peste 8. Urmeazã ultima probã, iar eu am ales geografia”, a declarat Andrei Fecioru, elev al Colegiului Economic “Anghel Ruginã” Vaslui, profil economic.

“Mã asteptam sã pice secolul XX”

“Subiectele de anul acesta de la Istorie au pus probleme de gândire, dar dacã stiai materia, le puteai rezolva. Eu mã asteptam sã pice un eseu legat de secolul XX. Vineri voi sustine proba la Logicã, dupã care urmeazã admiterea la Medicinã”, a declarat Victor Iustinian Solomon, elev la LMK, specializarea Stiinte Sociale.

“Este firesc sã ai emotii”

“Am avut câteva emotii, este firesc, dar subiectele au fost acceptabile, mai usoare decât mã asteptam. Urmeazã ultima probã, la geografie”, a declarat Narcis Arcãleanu, absolvent “Anghel Ruginã”.

“Sper sã fie si la geografie la fel de usor”

“Atât la Limba românã, cât si la matematicã, subiectele au fost usoare. Dacã vor fi la fel si la ultima probã, la geografie, înseamnã cã voi termina bacalaureatul cu o medie peste 9”, a declarat Marian Ciobanu, elev al aceleiasi unitãti de învãtãmânt, “Anghel Ruginã”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.