spot_img
spot_imgspot_img
29.1 C
Vaslui
03-iun.-2024

Firmele din Vaslui, ajutate sã încadreze elevi si studenti pe perioada vacantei

- Advertisement -

Firmele care vor încadra în muncã, în judetul Vaslui, elevi si studenti pe perioada vacantelor, beneficiazã de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referintã în vigoare (si anume de 250 lei), pentru fiecare elev si student angajat.

Stimulentul financiar se acordã la cererea angajatorului din Bugetul Asigurãrilor pentru somaj. Diferenta dintre stimulentul financiar lunar acordat si salariul realizat de tânãrul angajat pe perioada vacantei se suportã de cãtre angajator din fonduri proprii. Perioada maximã de acordare a stimulentului financiar este de 60 de zile lucrãtoare într-un an calendaristic. Pentru a beneficia de acest stimulent financiar angajatorii trebuie sã încheie pe perioada vacantelor cu elevii sau studentii, un contract individual de muncã pe duratã determinatã cu normã întreagã sau timp partial sau un contract de muncã temporarã numai dacã durata misiunii de muncã temporarã este egalã sau mai micã decât durata vacantei.

Angajatorii interesati de aceastã facilitate trebuie sã depunã la Agentia Judeteanã pentru Ocuparea Fortei de Muncã Vaslui o cerere însotitã de urmãtoarele documente: tabel nominal cu studentii si elevii încadrati în muncã pe perioada vacantei; adeverintã eliberatã de institutia de învãtãmânt prin care se atestã cã persoana are statut de elev, sau dupã caz, student, si urmeazã cursurile într-o institutie de învãtãmânt de stat sau particular, înfiintatã potrivit legii (în cuprinsul adeverintei se precizeazã în mod expres perioada de vacantã); actul de identitate al elevului sau studentului, în copie; copia contractului de muncã; declaratie pe propria rãspundere a angajatorului, din care sã rezulte cã acesta nu se afla în una din situatiile care nu îi permit sã beneficieze de aceastã facilitate; dispozitia de repartizare pe locul de muncã anuntat vacant de angajator, pentru elevul/studentul angajat, eliberatã de ALOFM în raza cãreia îsi are acesta domiciliul. Stimulentul financiar prevãzut de lege se acordã lunar angajatorilor proportional cu timpul efectiv lucrat de elevii sau studentii în cauzã pe perioada de vacantã din luna respectivã fãrã a depãsi numãrul de ore corespunzãtoare programului normal de lucru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.