spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
Vaslui
29-mai-2024

RCA a crescut din nou în iulie. Transportatorii cer măsuri urgente

- Advertisement -

Tarifele RCA pentru camioane au crescut de la 1 iulie la peste 20.000 de lei pentru clasa B0, avertizează Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

Transportatorii cer Guvernului, Parlamentului, Consiliul Concurenței și Autorității de Supraveghere Financiară măsuri urgente de reglementare a modului în care evoluează prețurile la polițele RCA.

„Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită Guvernului, Parlamentului, Consiliului Concurenței și Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) luarea de măsuri urgente împotriva creșterii aberante a tarifelor la asigurările RCA, după ce de la 1 iulie 2016 companiile de asigurări au majorat din nou prețurile polițelor RCA. UNTRR consideră că aceste creșteri nu au la bază niciun fundament economic, iar companiile de asigurări au profitat de faptul că piața RCA este una captivă și au urcat tarifele pentru transportatorii rutieri până la un nivel la care majoritatea firmelor sunt împinse în faliment”, arată transportatorii într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

UNTRR prezintă un exemplu de poliță RCA primit din partea unui membru care arată cum tarifele asiguratorilor au crescut în numai un an cu peste 150%.

„Se poate observa cum în 2015 compania a plătit o primă de asigurare de 7.251,6 lei, tarif aferent clasei B2 la acel moment, ceea ce înseamnă că, dacă autovehiculul ar fi fost încadrat în clasa B0, ar fi achitat o primă de asigurare de 8.057,33 lei (la clasa B2 există o reducere a primei de 10% față de clasa B0). În prezent, compania a primit o ofertă de reînnoire a poliței aferentă clasei B4, ceea ce indică faptul că autovehiculul nu a fost implicat în niciun accident rutier în ultimul an iar reducerea față de clasa B0 este de 18% , cuprinsă între 16.958,36 lei și 21.871,9 lei pentru 12 luni. Astfel, prima pentru B0 este între 20.680,92 lei (4.575 euro) și 26.673 lei (5.900 euro), ceea ce indică o creștere de peste 150% în numai un an”, mai arată transportatorii.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/rca-a-crescut-din-nou-in-iulie-transportatorii-cer-masuri-urgente_1956236.html#ixzz4Dk41bNoC
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.