spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Politistii au descins în Tabãra “Poiana Cãprioarei” din Vaslui!

- Advertisement -

SEMINAR În Tabãra “Poiana Cãpriarei” din Vaslui, peste 35 de copii s-au întâlnit ieri cu politistii de prevenire a criminalitãtii, care îsi continuã activitãtile pentru cresterea gradului de informare a tinerilor cu privire la riscurile ce decurg prin adoptarea unui comportament antisocial, astfel încât acestia sã devinã constienti de pericolele pe care le pot întâlni în viata de zi cu zi si sã reducã riscul lor de victimizare.

La Centrul de Agrement “Poiana Cãprioarei”, s-a desfãsurat, ieri, seminarul “Fii atent, nu dependent”, în cadrul proiectului realizat de Directia Judeteanã pentru Sport si Tineret Vaslui, în parteneriat cu Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui – Compartimentul de Analizã si Prevenire a Criminalitãtii. La actiune au participat 35 de elevi care au avut un dialog interactiv cu politistii din cadrul Compartimentului de Prevenire. Întâlnirea a avut ca scop cresterea gradului de informare a tinerilor cu privire la riscurile ce decurg din consumul de droguri, tutun si alcool, precum si însusirea unui comportament social adecvat în cadrul comunitãtilor din care fac parte, prin respectarea legislatiei în diferite situatii în care ei se pot afla.   Copiilor li s-a explicat cã vacanta de varã presupune mai mult timp liber, deplasarea acestora în zone de agrement, în mediul rural, petrecerea unei perioade de timp mari fãrã supraveghere, circulatie mai intensã pe drumurile publice. Aceste situatii pot genera o crestere a numãrului de minori victime sau autori ai unor infractiuni. Politistii Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui au îndrumat tinerii la alegeri sãnãtoase în viatã, la alternative de petrecere a timpului liber într-un mod constructiv. Elevii au aflat si aspecte privind rãspunderea penalã a minorilor, rolul anturajului în viata unui tânãr si pericolele prin care pot trece în urma alegerilor fãcute sub presiunea grupului de prieteni.

Sfaturile politistilor pentru toti tinerii vasluieni

–         Alegeti-vã cu grijã prietenii; nu legati prieteni cu persoane care au un comportament deviant; nu imitati actele lor de bravurã si gânditi-vã la posibilele consecinte ale actiunilor pe care le initiazã.

–         Nu vã împrieteniti cu persoane cunoscute întâmplãtor, acestea pot fi elemente infractoare ale cãror victime puteti fi chiar voi.

–         În discoteci sau în alte locuri de distractie evitati disputele si altercatiile verbale sau fizice, acestea pot degenera în agresiuni sau încãierãri cu urmãri grave! Nu ripostati la agresivitatea verbalã si evitati agresivitatea fizicã.

–         Evitati plimbãrile sau deplasãrile pe stradã la ore târzii, prin locuri izolate sau întunecoase, deoarece puteti deveni victime ale unor tâlhãrii, violuri, vãtãmãri corporale.

–         Dacã locuiti într-o zonã mai îndepãrtatã a orasului, seara încercati sã ajungeti acasã în grup cu alti prieteni si mergeti pe cât posibil pe strãzi luminate.

–         Curiozitatea manifestatã fatã de droguri se poate transforma în dependenta cu urmãri imprevizibile.

–         Evitati portul sau detinerea asupra voastrã de cutite sau alte obiecte întepãtoare, care, de cele mai multe ori, vã aduc neplãceri.

–         Nu vã lãudati cu valorile detinute de pãrintii vostrii (bani, bijuterii, electronice) si nu dati nimãnui amãnunte despre locul de depozitare.

–         Autovehicule puteti conduce doar dacã posedati permis de conducere corespunzãtor categoriei din care face parte masina. Respectati regulile de circulatie; este pãcat sã deveniti victima unui accident rutier.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.