spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Daune morale record pentru nepotul bãtrânului de 82 ani, ucis pe trecerea de pietoni

- Advertisement -

DAUNE… Instanta a decis: Lidonel Stratulat, nepotul bãtrânului de 82 ani ucis pe trecerea de pietoni în prima lunã din acest an, trebuie sã primeascã daune morale si materiale în valoare de 15.575 lei. Banii însã nu trebuie sã-i plãteascã Marian Buruianã, soferul vinovat de accident, ci asiguratorul: Euroins România Asigurarea-Reasigurare. Decizia poate fi contestatã în termen de 10 zile de la comunicare. Rãmâne de vãzut dacã asiguratorul va intenta proces împotriva tânãrului, pentru recuperarea sumei pe care o va plãti rudelor victimei, având în vedere cã, în acest caz, se discutã de douã fapte penale: omor din culpã si fugã de la locul accidentului.

În urmã cu douã luni, magistratii au decis ca Marian Buruianã sã fie condamnat la doi ani si patru luni de închisoare cu suspendare si cu supraveghere pentru un termen egal cu pedeapsa. Pe toatã aceastã perioadã, tânãrul muntenar este obligat sã respecte si anumite reguli impuse de instantã. De asemenea, inculpatul a fost obligat la plata sumei de 700 de lei, cheltuieli de judecatã, si sã presteze 60 de zile de muncã în folosul comunitãtii, în cadrul SC Goscom SA Vaslui.

Filmul tragediei

Evenimentul rutier a avut loc la începutul acestui an, la intersectia strãzii „Stefan cel Mare” si strada „11 Iunie”. Bãtrânul, Neculai Mihãilã, fusese la magazin sã-si cumpere lapte si se întorcea acasã. A pãsit pe trecerea de pietoni fãrã sã se gândeascã la ce va urma, mai ales cã un sofer oprise deja pentru a-i acorda prioritate. „A trecut în vitezã si l-a luat din fata mea. E vecinul meu si ne-am întâlnit amândoi la magazin. Nu se poate sã circuli cu asemenea vitezã în oras. L-a omorât sub ochii mei. Am vãzut cum l-a dat de pãmânt, a oprit si, dacã a vãzut cã nu mai miscã, a plecat mai departe”, povestea, la acea vreme, îngrozitã, o femeie, martorã la ceea ce s-a întâmplat. Octogenarul a fost lovit în plin si aruncat mai bine de 10 metri, pe asfalt. Degeaba la fata locului a sosit un echipaj SMURD. Cele peste 45 de minute de resuscitare s-au dovedit zadarnice si medicii au fost nevoiti sã declare decesul. Bãtrânul suferise un traumatism cranio-cerebral, care i-a curmat viata.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.