spot_img
spot_imgspot_img
15.4 C
Vaslui
19-mai-2024

Primarul care a facut dintr-un oras industrial un pol al culturii, medicinei si turismului

- Advertisement -

Surprinzator de tânar la chip, desi a ajuns la 50 de ani, carismatic, sociabil, Viorel Ilie, primarul municipiului Moinesti, face oriunde se duce o impresie buna. Moinestenii i-au incredintat, recent, prin vot, al treilea mandat de primar (candidat din partea ALDE).

– În sala de consiliu a institutiei pe care o conduceti de opt ani este expusa, domnule primar, o superba panorama a Moinestiului, într-o fotografie facuta de pe unul dintre dealurile înconjuratoare. Daca am urca pe culmea celor doua mandate de primar pe care le aveti la activ, ce am în vedea in Moinestiul din vale?

– Cred ca s-ar vedea încununarea eforturilor de a avea aici un oras curat, pitoresc, o statiune turistica, una climaterica si balneara în viitorul apropiat – parcuri frumoase, izvoare cu ape terapeutice, un bogat calendar de evenimente culturale, sportive, educationale si poate multe alte lucruri frumoase. Municipiul Moinesti este un loc placut în care, cu siguranta, atât moinestenii, cât si viitorii turisti sositi pentru tratament si relaxare sau la evenimentele noastre se vor simti minunat.

– Activitatea economica în municipiu a scazut mult prin reducerea activitatii principalei companii, OMV Petrom. Cu toate acestea, în ultimii opt ani bugetul Moinestiului a crescut de sapte ori. Ce l-a alimentat atât de consistent?

– În primul rând banii atrasi din fondurile Uniunii Europene, în principal prin Programul Operational Regional 2007 – 2013, dar si prin PODCA sau alte diverse finantari atrase de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si prin parteneriatele pe care le-am avut cu Consiliul Judetean Bacau. De asemenea, s-a constatat o crestere importanta a veniturilor – si nu din majorarea impozitelor si taxelor locale, ramase neschimbate (cu exceptia aplicarii prevederilor noului Cod Fiscal), ci prin sumele încasate din concesionarea terenurilor catre OMV Petrom România.

sursa: http://www.desteptarea.ro/primarul-care-a-facut-dintr-un-oras-industrial-un-pol-al-culturii-medicinei-si-turismului/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.