spot_img
spot_imgspot_img
15.4 C
Vaslui
20-mai-2024

Cameron a anunţat că demisionează miercuri, când Marea Britanie va avea un nou premier

- Advertisement -

Premierul britanic David Cameron a anunţat luni că va demisiona din funcţie miercuri şi că ţara va avea un nou şef al Guvernului în cursul serii, relatează Sky News.

Într-o declaraţie scurtă făcută în faţa reşedinţei sale oficiale, premierul a anunţat că va răspunde miercuri la ultima sa rundă de întrebări în Parlament.

„După aceea, probabil că voi merge la (Buckingham – n.r.) Palace”, pentru a o informa pe regină în legătură cu demisia şi cu faptul că Theresa May va prelua şefia Guvernului, a precizat Cameron.

El s-a declarat încântat că Theresa May va fi următorul lider al Partidului Conservator.

May, în vârstă de 59 de ani, care a servit ca ministru de interne în ultimii şase ani, va deveni a doua femeie prim-ministru din istoria Marii Britanii după Margaret Thatcher.

May a susţinut rămânerea în UE la referendumul de anul trecut. Ea a subliniat, însă, în repetate rânduri după anunţarea rezultatelor că „Brexit înseamnă Brexit” şi că nu poate fi organizat un al doilea referendum.

„În calitate de premier, mă voi asigura că vom ieşi din Uniunea Europeană”, a spus ea.

May a rămas singura candidată după ce ministrul britanic al energiei, Andrea Leadsom, s-a retras luni din cursa pentru conducerea Partidului Conservator şi, implicit, pentru funcţia de premier.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/cameron-a-anuntat-ca-demisioneaza-miercuri-cand-marea-britanie-va-avea-un-nou-premier_1957649.html#ixzz4E7PC3X8e
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.