spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Scoala din Coroiesti scoate analfabeti pe bandã rulantã!

- Advertisement -

INCREDIBIL Din cei 13 elevi absolventi ai Scolii Gimnaziale „George C. Dragu” din comuna Coroiesti, unul singur a obtinut media 5.17 la Evaluarea Nationalã, restul de 12 având medii între 1.50 si 4. 44. Anomalia constã în faptul cã din cei 13 elevi, analfabeti dupã cum se vede, 9 au terminat scoala gimnazialã cu media generalã între 8.15 si 8.55, unul cu 7,38 si trei cu medii între 6,47 si 6,80. Evaluarea Nationalã însã a arãtat cã la aceastã scoalã, condusã de Elda Filimon, nora secretarului comunei Coroiesti, sustinutã la greu de primarul Cristian Lungu, elevii absolventi au luat numai note de 1, 2, 3 si, rareori, 4! Halucinant este cã întrebatã de reporterii nostri care ar fi cauza acestui dezastru scolar (care se repetã an de an la Coroiesti), directoarea Elda Filimon a rãspuns cã ea nu dã informatii niciunui ziar, ea rãspunde numai în fata Inspectoratului Scolar Judetean! Nici mãcar în fata pãrintilor nu rãspunde! Ca sã întelegem cum de s-a ajuns la acest dezastru în învãtãmântul de la Coroiesti, trebuie doar sã mentionãm cã limba românã la Scoala Gimnazialã Coroiesti este predatã de Diana Mirabela Patriche, cunoscuta profesoarã de englezã „Hello Kity”, care ne-a fãcut de râs în toatã tara, iar matematica este predatã de un profesor în vârstã, Loghin, fost primar al comunei Ivãnesti acum câtiva ani buni! Ministerul Educatiei a solicitat ISJ Vaslui o situatie cu scolile din judet care au rezultatele cele mai slabe la Evaluarea Nationalã. Pe listã sunt doar cinci scoli, iar pe primul loc – adicã cea mai slabã scoalã, cu rezultatele cele mai dezastruoase si care are discrepantele cele mai mari între mediile de absolvire si rezultatele de la Evaluarea Nationalã este … Scoala Gimnazialã „George C. Dragu” din comuna Coroiesti! ISJ Vaslui va lua mãsuri abia în luna august!

Anul acesta, Ministerul Educatiei a solicitat ISJ Vaslui sã trimitã o listã cu scolile din judet care au cele mai slabe rezultate la Evaluarea Nationalã, dar care au elevi ce au absolvit scoala gimnazialã cu medii mari! Adicã scolile unde diferenta dintre media absolvirii si media la Evaluarea Nationalã depãseste 2 puncte! Situatia cerutã a scos în relief un adevãr crunt: elevii din comuna Coroiesti, au medii de absolvire a claselor V-VIII mari, peste 7 sau 8, aproape de 9, iar la evaluare au obtinut medii între 5,07 si 1,60! Au fost elevi de media 8,55 (absolvire), care au luat 3,20 la limba românã si 2,00 la matematicã, având media la Evaluarea Nationalã de 2.60! Diferenta de puncte de la absolovire la evaluare este de 5.95 puncte! Nu mai vorbim de faptul cã nici unul dintre cei 13 elevi absolventi ai gimnaziului de la Coroiesti nu are medie de intrare la liceu peste 5,00! Toti au media sub 4,44, pânã la 2,81!

Analfabeti pe bandã rulantã!

Evident cã am încercat sã deslusim care ar fi cauza acestor anomalii, acestor grave discrepante, între notele mari primite de elevi la scoalã si notele dezastru de 1, 2,3 si 4 de la evaluarea nationalã. Am încercat în principal sã discutãm cu prof. Elda Filimon, directorul acestei scoli, cotatã ca cea mai slabã scoalã din judet. Rãspunsul ei ne-a lãsat mascã! Nu numai cã este sfidãtor la adresa jurnalistilor, dar mai ales la adresa pãrintilor acestor copii, care au încredere în profesorii de la scoalã, vãd cã micutii lor au note mari în clasele V-VIII si se trezesc cã odraslele lor „geniale”, cu medii de 7,8 si 9, nu iau la un simplu examen decât notele cele mai mici: 1,2,3,4… „În privinta scolii nu rãspund la nicio întrebare, niciunui ziarist si niciunui ziar! Eu rãspund numai în fata Inspectoratului Scolar Vaslui. Nu dau nicio informatie!”, ne-a spus sec si, evident, cu aerele de rigoare ale unei tate ajunsã directoare de scoalã, pentru cã este nora secretarului comunei si favorita primarului de Coroiesti, Cristian Lungu, care a sustinut-o sã ajungã în functie! Sã vedem si ce ne-a spus primarul de Coroiesti, aflat de acum la cel de-al cincilea mandat, evident fiind membru PSD.

Primarul dã vina pe sistemul de învãtãmânt românesc … si cam are dreptate!

Desi a sustinut-o si a propus-o pe Elda Filimon ca sã fie directoarea scolii din comunã, începând cu anul scolar 2015-2016, si, spune el, o va sustine si pentru anul viitor, primarul comunei Coroiesti, Cristian Lungu, ne-a spus cã în aceastã situatie s-a ajuns din cauza indolentei sistemului de învãtãmânt românesc. „Sistemul tinde sã se degradeze pe zi ce trece. Inspectoratul Scolar vine, vede si pleacã. Constatã cã existã o micã îmbunãtãtire, dar nu stiu cum se face cã, la sfârsitul clasei a VIII-a, tot analfabeti avem. Absenteismul este în floare. Sistemul este praf. Vinovati suntem noi toti, pentru cã acceptãm ca ai nostri copii sã se întoarcã de la scoalã cu nimicuri, fãrã informatii pe care ar trebui sã le dobândeascã la scoalã. M-am sãturat. Simt o amãrãciune cruntã când mã gândesc la viitor. Ne pregãtim copiii sã fie slugi pentru actualul produs al învãtãmântului românesc, adicã analfabetii. Sistemul de învãtãmânt trebuie restructurat Cea mai micã medie a unui profesor care predã elevilor sã fie 8, nu 5, nu 6. Ce poti sã înveti de la un profesor de nota 5? Doar sã fii la fel de slab”, a spus, revoltat, primarul Cristian Lungu. Nici un cuvânt despre faptul cã la scoalã profesorii sunt o „castã” nobilã, pun note din burtã sau pe „produse” aduse de pãrinti la scoalã, când vine ora de plecare a masinii (cã sunt toti navetisti) rup usile scolii, fãrã a face absolut nimic pentru elevii pe care nu-i învatã nimic, dar le umplu cataloagele cu note mari! Si nici nu ne-a precizat de ce o sustine pe aceastã directoare, atât de slabã profesional si managerial, încât cel mai probabil ea va fi destituitã din functie de Ministerul Învãtãmântului, în ciuda „preferintelor” primarului!

ISJ Vaslui monitorizeazã Scoala Coroiesti … degeaba!

Grav este faptul cã la nivel de Inspectorat Scolar (ISJ Vaslui), situatia scolii Coroiesti este cunoscutã de ani buni. Pentru cã nu este primul an când rezultatele acestei scoli o asazã direct pe ultimul loc printre scolile din judet. Dar din cauzã cã politicul are o mare influentã în numirile directorilor de scoalã si mai ales la ISJ Vaslui, inspectorii vin, fac inspectii, dau evaluãri profesorilor, dar se trezesc cã la sfârsitul anului, la evaluarea finalã, directorii de scoalã fac front comun cu profesorii (asta numai în mediul rural) si acestia primesc evaluãri de la foarte bine în sus, de la Consiliile de Administratie ale scolilor! Sub influenta evidentã a primarilor, care au un cuvânt politic de spus în comunele vasluiene! Asa se face cã, la Coroiesti, limba românã este predatã de cunoscuta profesoarã „Hello Kity”, din emisiunile televizate ale ProTV-ului, iar matematica, de prof. Loghin, fost primar al comunei Ivãnesti, acum multi, multi ani. La inspectia fãcutã de la ISJ Vaslui, inspectorul n-a mai rezistat, a luat creta din mâna profesorului si a predat el elevilor, atât de prost preda domnul Loghin!! „Da, asa este, scoala din Coroiesti este cea mai slabã scoalã din judet. O sã luãm mãsuri, evident. De altfel, tot anul scolar am monitorizat aceastã scoalã, au fost fãcute inspectii si evaluãri, iar în august la evaluarea finalã vom vedea cu ce calificative vor veni profesorii de la Consiliul de Adiministratie (CA) al scolii. O sã vedeti cã evaluarea fãcutã de inspectorii nostri nu va corespunde cu evaluarea datã de directorul scolii si CA – care vor da foarte bine si excelent la majoritatea profesorilor, în timp ce la noi, în urma inspectiilor au cel mult bine sau satisfãcãtor. Dar cu sigurantã mãsuri vor fi luate, care vor merge pânã la schimbarea directorului scolii din functie. Dar întâi trebuie sã vedem pe cine punem în loc”, a spus pentru cotidianul nostru Gabriela Plãcintã David, inspectorul general al ISJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.