spot_img
spot_imgspot_img
15.4 C
Vaslui
20-mai-2024

Un contrabandist care s-a izbit cu un Mercedes ML în maşina Poliţiei a încercat să scape de răspundere vânzându-i maşina unui mort

- Advertisement -

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat din Straja, acuzat de comiterea a nu mai puţin de cinci infracţiuni, după un transport de contrabandă care s-a finalizat cu urmăriri, focuri de armă şi tamponarea unei autospeciale a Poliţiei de Frontieră.
Inculpatul, George Ilarion Dumitrescu, aflat în stare de arest preventiv, va fi judecat, printre altele, şi pentru infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, fiind acuzat că a falsificat un contract de vânzare-cumpărare, pentru a încerca să convingă că maşina cu care făcea contrabandă, un Mercedes ML, aparţine unei alte persoane. Cumpărătorul care apare în documentul fals a decedat chiar în ziua „tranzacţiei”, au explicat procurorii în rechizitoriul de trimitere în judecată.

Scene ca-n filmele de acţiune: tamponare intenţionată, plonjoane cu maşina peste maluri de pământ şi focuri de armă
Pe 30 martie 2016, în jurul orei 9.00, un echipaj de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina a fost informat pe linie operativă, de colegii de la frontieră, cu privire la faptul că un autoturism de teren Mercedes ML 63 AMG, care circula dinspre Brodina de Sus spre satul Argel – comuna Moldoviţa, ar transporta ţigări de contrabandă. Două echipaje s-au deplasat în zonă şi au aşteptat sosirea maşinii suspecte. Când a văzut echipajele în faţă, şoferul nu numai că nu a oprit, ci a şi trecut razant pe lângă maşinile de poliţie.
A urmat o urmărire pe aproximativ 6 kilometri, până când şoferul fugar a fost blocat involuntar de un camion cu lemne care circula cu viteză redusă în faţa sa şi pe care nu a avut cum să-l depăşească. Poliţiştii, care veneau din spate cu o Dacia Duster, au crezut că suspectul este deja prins, însă acesta a luat o decizie disperată:
“În acel moment însă, conducătorul autoturismului, în încercarea de a scăpa, a efectuat o manevră de mers înapoi, lovind intenţionat cu partea stânga-spate autospeciala poliției de frontieră. Poliţistul care a coborât din autospecială a efectuat cu armamentul din dotare un foc de avertisment în plan vertical, apoi unul spre pneurile autoturismului, însă din cauza configuraţiei terenului, nu a nimerit ținta, autovehiculul urmărit reușind să-și continue deplasarea”, rezultă din ancheta Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

sursa: https://www.monitorulsv.ro/Local/2016-07-12/Un-contrabandist-care-s-a-izbit-cu-un-Mercedes-ML-in-masina-Politiei-a-incercat-sa-scape-de-raspundere-vanzandu-i-masina-unui-mort

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.