spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Declaraţia tranşantă a lui Mihail Gofman de la Washington: Principalul beneficiar al jafului din sistemul bancar este Plahotniuc; Sunt ameninţat, iar familia mea a rămas captivă în Moldova

- Advertisement -

Principalul beneficiar al jafului de miliarde din sistemul bancar al Republicii Moldova este oligarhul Vladimir Plahotniuc, prim-vicepreşedinte al PD. O spune tranşant fostul şef-adjunct al Serviciului prevenire şi combatere a spălării banilor din cadrul CNA, Mihail Gofman.

Declaraţiile au fost făcute la Washington, acolo unde Mihail Gofman descrie schema fraudei de proporţii în cadrul unei conferinţe de presă. Mihail Gofman a confirmat faptul că Serghei Iaralov, controversat om de afaceri din anturajul lui Plahotniuc, a fost coordonatorul jafului. Fostul angajat al CNA a adăugat că „jaful secolului” trebuie să devină ţinta unei anchete internaţionale.

„În 2012, în lunile februarie, martie şi aprilie, mai multe clanuri au luptat pentru a deţine controlul asupra principalei bănci sistemice din Republica Moldova, Banca de Economii. Jaful secolului a demarat în aprilie 2012. A avut în trei etape, ultima a durat până în noiembrie 2014. Asta nu înseamnă că s-a încheiat, această schemă continuă să fie în vigoare. Trebuie să facem distincţie între beneficiarii efectivi şi cei intermediari, toată schema a funcţionat ca un mecanism până în mici detalii. În jaful miliardului, principalul beneficiar este Vladimir Plahotniuc, reprezentantul principal al elitei politice. Al doilea este Vladimir Filat, care a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru furtul miliardului din rezervele BNM, dar nu pentru jaful propriu-zis. (…) Deja nu este secret că coordonatorul jafului a fost Serghei Iaralov, care este şi cetăţean al SUA. Este membru al Consiliului politic al unuia dintre partide şi om apropiat lui Plahotniuc”, a declarat Mihail Gofman.

sursa: http://jurnal.md/ro/politic/2016/7/11/declaratia-transanta-a-lui-mihail-gofman-de-la-washington-principalul-beneficiar-al-jafului-din-sistemul-bancar-este-plahotniuc-sunt-amenintat-iar-familia-mea-a-ramas-captiva-in-moldova/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.