spot_img
spot_imgspot_img
22.2 C
Vaslui
20-mai-2024

Scandalul mâncãrii de la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui se mutã în comisia de eticã

- Advertisement -

URMÃRI…Conducerea celei mai mari unitãti sanitare din judetul Vaslui reactioneazã în cazul doctorului Abu Gamea Naeif, care zilele trecute s-a plâns pe o retea de socializare de mâncarea primitã la spital. Potrivit unor surse, acesta va ajunge în fata comisiei de eticã, unde va da explicatii pentru pozele postate în mediul online. „Eu nu am contestat mâncarea si nu duc lipsã de ea. Eu duc lipsã de respect din partea conducerii spitalului”, a afirmat medicul.

Mâncarea a aprins spiritele la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui. Zilele trecute medicul Abu Gamea Naeif, de pe sectia ORL, a postat pe o retea de socializare o pozã cu mâncarea primitã în dupã-amiaza zilei de sâmbãtã, pozã în care apãrea o portie de fasole prãjitã cu salatã de varzã. A primit si ciorbã de legume si o portie de carne, spune conducerea spitalului. Potrivit unor surse, pentru cã nu a pozat tot meniul si a încercat sã prezinte o imagine trunchiatã a realitãtii, medicul va fi chemat în fata comisiei de eticã. „Medicii Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui care efectueazã gãrzi la noi primesc o masã gratuitã în ziua în care sunt de gardã. În legãturã cu incidentul declansat de un medic pe o retea de socializare, pot sã vã spun cã am demarat o anchetã administrativã si am cercetat meniul care s-a fãcut pentru medici în ziua respectivã. Dimineata au avut pâine cu unt, iaurt si parizer, la prânz ciorbã cu legume si cartofi, fasole prjitã cu fripturã de pui si salatã de varzã, iar seara fripturã de pui cu pilaf de orez si salatã de varzã. Din pãcate, domnul doctor, care de obicei nu mãnâncã ciorba si o refuzã, a uitat sã mentioneze cã în meniu a fost inclusã si ciorbã, dar si carne. Mi se pare o atitudine sfidãtoare la adresa institutiei la care lucreazã nu pentru faptul cã nu i-a plãcut mâncare, cât pentru faptul cã a mintit cã nu a primit decât fasole si salatã de varzã”, a declarat managerul spitalului Ana Rinder.

„Lumea a înteles gresit”

Contactat telefonic pentru a comenta situatia în care a ajuns din cauza pozelor postate pe internet, doctorul Abu Gamea Naeif s-a apãrat, declarând cã nu de mâncare duce lipsã. „Lumea a înteles gresit. Eu nu am contestat mâncarea. Am vrut sã arãt cât de respectat poate fi un medic. E vorba de respect fatã de cei care muncesc la spital. Oamenii nu stiu ce înseamnã o gardã de sâmbãtã. E dezastru pentru un medic, iar în legãturã cu cele trei mese primite, o minciunã. Sâmbãta trecutã, am primit mâncarea abia la ora 13:00. Fãrã mic dejun. Când ai intrat în gardã nu-ti dã nimeni nici mãcar o apã. La ora 13:00 o masã, iar la 17:00 a doua masã. Atât. Nu duc lipsã de mâncare, duc lipsã de respect din partea conducerii spitalului”, a declarat medicul Abu Gamea Naeif.

Nemultumiti de mâncare sunt si colegii medicului, dar si pacientii din spital

În privinta nemultumitilor de mâncare, medicul Abu Gamea Naeif este doar vârful icebergului. Postãrile acestuia pe retelele de socializare au fost apreciate, atât de cadrele medicale, cât si de simpli cetãteni. În spital, pacientii tin partea doctorului si spun cã în timpul sãptãmânii foarte rar le este dat sã vadã o bucatã de carne în meniu. ” Spitalul stã bine la conditii de cazare, dar la mâncare e groazã. Am douã sãptãmâni de când sunt internat si nu stiu dacã am vãzut de trei ori carne. Ciorba aia pe care o primim e apã chioarã cu câteva legume uitate prin ea. Nu are niciun gust. Ne hrãnesc atât cât sã nu murim de foame”, ne-a declarat huseanul Ion B. „Am iesit din puscãrie acum trei ani. Mai bine se mânca acolo decât aici. Acolo ceaiul era ceai, ciorba ciorbã, iar portia de carne nu lipsea din mâncarea zilnicã. În spital ceaiul e mai mult apã, iar mâncarea nu are niciun gust”, ne-a mai declarat un pacient de pe sectia TBC. Atât pacientii, cât si medicii ar trebui sã înteleagã totusi cã în privinta mâncãrii, conducerea spitalului nu are nicio vinã, valoarea meniului zilnic la spitale fiind stabilit în legislatie. La Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui valoarea meniului zilnic este de doar 7 lei, iar din acesti bani trebuie asigurate toate cele trei mese ale zilei, mic dejun, prânz si cinã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.