spot_img
spot_imgspot_img
29.1 C
Vaslui
03-iun.-2024

Maraton de audiente la noul primar al Bârladului! (FOTO)

- Advertisement -

PROBLEME MULTE Primarul Dumitru Boros a fost coplesit, ieri, de numãrul mare de persoane înscrise la prima sa audientã de la preluarea mandatului de primar. Nu mai putin de 135 de persoane s-au înscris la audientã, astfel cã primarul Boros a fost blocat circa cinci ore în sala de sedinte. Printre problemele cele mai mari cu care au venit bârlãdenii înaintea noului primar se numãrã acordarea de locuri pentru casã si lipsa locurilor de muncã! „Am rãmas cu un gust amar dupã aceste audiente. Oamenii au mari probleme, stiam asta din campania electoralã, dar faptul cã multi dintre cei care au condus compartimente importante din Primãrie au plecat ba la pensie, ba au demisionat, mã pune pe gânduri. Mã întârzie în rezolvarea unora dintre problemele oamenilor, dar mã bucur cã au fost întelegãtori si mai asteaptã putin pânã preiau si eu inventarul terenurilor si a tot ce are municipiul Bârlad în materie de locuinte sociale, investitii în derulare etc.”, a spus primarul Boros.

Primarul nou ales al Bârladului, Dumitru Boros, care a preluat mandatul din 24 iunie, a sustinut ieri primele audiente în calitatea sa de edil sef, având pe lista de înscrisi nu mai putin de 135 de bârlãdeni. Audientele au început la ora 10.00 si au durat pânã dupã ora 15.00, primarul având dispozitia necesarã de a asculta pe toti cei veniti sã-i aducã la cunostintã problemele lor. I-a avut alãturi pe arhitectul-sef Sorin Gliga, salariati ai mai multor compartimente din primãrie ca gospodãrie localã, asistenta socialã, precum si pe reprezentantul etniei rromilor, Alexandru Buruianã, consilier al primarului pe probleme de rromi. Printre problemele pentru care s-au înscris la audientã la primar bârlãdenii s-au regãsit: alocatia complementarã, probleme cu terenuri, probleme sociale, probleme cu spatiu locativ, ajutoare sociale, ajutoare de urgentã, canalizãri, impozite, lipsã apã curentã, legitimatii de însotitor, probleme cu vecinii, probleme cu parcul teatrului, cu un copac de lângã bloc, cu o mostenire… Ba chiar un grup de cetãteni de pe strada Iorgu Juvara a solicitat audientã pentru a-i aduce la cunostintã primarului cel nou gravele probleme de pe strada lor, cu întretinerea. Oamenii au venit în fata noului lor ales cu încredere, pentru cã, în legislatura trecutã, nu prea le erau ascultate ofurile si cererile. „Fostul primar, Titi Constantinescu, ne rezolva pe toti de aici în jumãtate de orã. Ba chiar, uneori înjura, ne dãdea afarã, ne mintea, ne amâna. Acum mãcar domnul primar e avocat, stie legile si ne ajutã mãcar cu un sfat, mãcar ne ascultã, ne simtim si noi întelesi. Rezolvarea stim, vine mai târziu. Cã abia o intrat si omul ãsta primar”, a spus una dintre femeile care era în audientã la primar.

„Sunt coplesit de atâtea probleme câte au oamenii, stiam încã din campanie. I-am sfãtuit pe cei care vor locuri pentru casã sã aibã rãbdare pânã în septembrie, sã vinã un alt sef la Cadastru, sã inventariez si eu terenurile din Bârlad. Cã fostul sef, Lucian Volintiru, si-a dat demisia. Apoi multã lume a cerut locuri de muncã. Asta mã motiveazã sã atrag investitori aici, la Bârlad, asa cum am spus în campanie, sã înceapã sã se creeze locuri de muncã. Lucrez la aceastã strategie, veti vedea în curând cum ne-am propus noi sã atragem investitori. Pe unii dintre cei veniti i-am sfãtuit sã respecte legea, sã nu mai construiascã fãrã autorizatie, iar asa cum ei vor ca statul sã le respecte proprietatea, asa si municipiul Bârlad vrea sã-i fie respectatã proprietatea privatã sau publicã. Sã nu mai ocupe spatiul public si, în general, sã respecte cu strictete limita proprietãtii personale. Voi continua audientele dupã programul stabilit, dar cei care au urgente pot veni la Primãrie în fiecare zi si, în functie de programul meu, vom sta de vorbã si îi voi asculta”, a precizat primarul Dumitru Boros.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.