spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Absolventii vasluieni se pot înscrie la facultate online

- Advertisement -

NOUTATE…Absolventii de clasa a XII-a din Vaslui se pot înscrie anul acesta la facultate de acasã, online. Aceasta este oferta Universitãtii “Alexandru Ioan Cuza” pentru tinerii care locuiesc în afara Iasiului. Potrivit site-ului www.admitere.uaic.ro, la admiterea din 2016, absolventii de liceu vor avea de ales dintre 81 de specializãri orientate spre stiintele reale si umane. Pentru master oferta academicã este mai bogatã, aceasta constând în 128 de specializãri cu 2400 de locuri bugetate.

Admiterea la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi va avea loc în perioada 18-23 iulie 2016, atât pentru licentã, cât si pentru master.

Olimpicii vor fi admisi direct pe locuri bugetate la facultatea la care se înscriu, fãrã a trece prin selectia de dosare sau examen. Pentru a se înscrie, candidatii îsi vor crea un cont online pe site-ul universitãtii, îsi vor putea plãti taxele la o filialã bancarã din apropiere si îsi vor putea trimite toate actele scanate. Prezenta va fi necesarã doar la probele de examen, dar majoritatea facultãtilor de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” vor selecta candidatii luând în considerare doar media de la Bacalaureat. Printre facultãtile care vor avea o probã suplimentarã la admiterea la licentã, pe lângã dosar, se numãrã  Facultatea de Educatie Fizicã si Sport, care va avea pentru specializarea Educatie Fizicã si Sportivã o probã sportivã eliminatorie, iar la specializarea Kinetoterapie si motricitate specialã va exista un test scris la Biologie. La Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, la specializarea Pedagogia Învãtãmântului primar si prescolar, va exista o probã eliminatorie de aptitudini muzicale, la fel ca si la Facultatea de Teologie Ortodoxã, unde la specializarea Teologie Ortodoxã Pastoralã candidatii vor da o probã vocationalã de muzicã, iar 50% din notã va fi rezultatul de la o probã scrisã de specialitate. Si la Facultatea de Teologie Romano-Catolicã, tot la specializarea pastoralã, media de admitere va fi alcãtuitã într-un procent de 40% din nota de la proba oralã la Teologie Dogmaticã. La Facultatea de Informaticã, specializarea Informaticã, la admitere va conta 50% nota de la testul scris la Matematicã sau Informaticã. Pentru liniile de studiu internationale, candidatii vor sustine si un test de limbã strãinã. Studentilor care vor sã studieze în strãinãtate, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” le oferã anual aproximativ 700 de burse de studiu la cele mai prestigioase universitãti din lume. Diplomele emise de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi sunt recunoscute de angajatori si de cele peste 500 de universitãti din strãinãtate care au încheiat parteneriate cu institutia.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.