spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Infractorii din clanul Dura din Bârlad, la închisoare!

- Advertisement -

ÎN AREST Judecãtorii bârlãdeni au verificat, ieri, mãsurile preventive dispuse împotriva lui Dura Robert, Dura Eduard si Marian Pomet, aflati acum toti în arest preventiv pentru multe infractiuni. Mãsurile preventive au fost verificate dupã ce Eduard Dura a fost arestat preventiv, deoarece a avut o altercatie cu câtiva luptãtori MMA din Bârlad, el fiind „capul” scandalului. Robert Dura era deja sub control judiciar, astfel cã aceastã nouã abatere i-a adus automat mandatul de arestare preventivã.

La Judecãtoria Bârlad, ieri, completul de vacantã penal a avut pe rol dosarul privind verificarea mãsurilor preventive luate asupra a doi dintre membrii clanului Dura din Bârlad, precum si asupra unui „prieten” bun al lor, Marian Pomet. Judecãtorii bârlãdeni au fãcut verificarea deoarece, aflati sub control judiciar (Eduar Dura si Marian Pomet), cei doi au încãlcat conditiile impuse de aceastã mãsurã preventivã, astfel cã au ajuns în arest preventiv. În acest fel, toti trei infractorii, Robert Dura (19 ani), Eduard Dura (17 ani) si Marian Pomet (26 de ani), rãmân dupã gratii. „Constatã legalitatea si temeinicia mãsurii arestãrii preventive luatã fatã de inculpatul Dura Robert Ionut, aflat în stare de arest preventiv în Centrul de Retinere si Arestare Preventivã Vaslui, arestat în dosarul nr. 3862/2016, cu mandat de arestare preventivã din 30 iunie 2016. Mentine mãsura arestãrii preventive a inculpatului Dura Robert Ionut, pe o duratã de 30 de zile, începând cu data de 18.07.2016 si pânã la data de 16.08.2016, inclusiv. Revocã mãsura controlului judiciar a Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad fatã de inculpatul Pomet Marian Mihai, deoarece inculpatul este arestat preventiv în altã cauzã. Acordã termen de judecatã pentru punerea în discutie a mãsurii controlului judiciar dispusã fatã de inculpatul Dura Eduard Costel, a Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad. Repetarea procedurii de citare cu inculpatul Dura Eduard Costel, aflat în Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti”, au decis, ieri, judecãtorii bârlãdeni.

Vã reamintim cã, în urma cercetãrilor efectuate, politistii au stabilit faptul cã, în noaptea de 21/22 mai, în timp ce tinerii mai sus mentionati se aflau într-un local din municipiul Bârlad („Iguana”), au adresat amenintãri si au lovit mai multi tineri aflati în incinta unitãtii respective. De asemenea, în timpul altercatiei, Dura Robert a distrus bunuri din incinta localului. Ulterior comiterii faptelor, Dura Eduard si Dura Robert i-au adresat amenintãri unei persoane pentru a nu sesiza politistii cu privire la incident. Pe 5 iunie a fost dispusã mãsura preventivã a controlului judiciar pentru Robert Dura si Marian Pomet, iar Eduard Dura, de 17 ani, a fost institutionalizat la Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti. Ulterior, pe 16 iunie, Marian Pomet a primit mandat de arestare preventivã fiind cercetat pentru trafic de droguri de risc si comercializarea produselor etnobotanice. Politistii Serviciului de Combatere a Criminalitãtii Organizate Vaslui si procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui au desfãsurat activitãti pentru probarea activitãtii infractionale a lui Marian Mihail Pomet, din municipiul Bârlad, bãnuit de trafic de droguri de risc si operatiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formã continuatã. Din cercetãri a reiesit cã în perioada august 2015 – mai 2016 acesta ar fi vândut diferite cantitãti de cannabis si produse etnobotanice, mai multor tineri din municipiul Bârlad. Robert Dura, aflat si el sub control judiciar, a fost implicat în mult mediatizatul caz de lupte de stradã, care s-a lãsat cu înjunghierea unui luptãtor MMA. Dupã ce politia a reusit sã instaureze linistea, fiind fãcute nu mai putin de 19 perchezitii, fiind aduse la audieri si retinute pentru 24 de ore 13 persoane, doar Robert Dura, de la care a si pornit scandalul între clanul sportivilor si clanul Dura, a fost arestat preventiv. Restul de 12 persoane, aproape toti luptãtori, au primit mãsura controlului judiciar.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.