spot_img
spot_imgspot_img
29.1 C
Vaslui
03-iun.-2024

Durere fãrã margini: medicul Magda Popa a încetat din viatã

- Advertisement -

DOLIU… Tristete în lumea medicilor de familie din Vaslui. Unul dintre cei mai apreciati colegi ai acestora s-a stins din viatã la doar 54 ani. Este vorba despre doctorul Magda Popa, medic de familie în comuna Muntenii de Sus. O boalã necrutãtoare a rãpit-o dintre cei dragi mult prea devreme. Avea doi copii si o carierã apreciatã de colegi si pacienti deopotrivã. Viata însã nu i-a surâs deloc. În urmã cu ceva timp, si-a pierdut sotul si tatãl copiilor ei într-un tragic accident produs la trecerea de cale feratã de la Bãlteni. Familia, prietenii si colegii o vor conduce astãzi pe ultimul drum. Trupul neînsufletit al medicului a fost depus la Capela Cimitirului „Eternitatea”, urmând ca înmormântarea sã aibã loc astãzi, de la ora 10:00.

Medicul Magda Popa a absolvit Universitatea de Medicinã si Farmacie „Grigore T. Popa” Iasi în 1990. A fãcut doi ani de zile rezidentiat, iar apoi a fost repartizatã ca medic de familie în comuna Muntenii de Sus. Treptat, a dat douã grade profesionale, în 2008 devenind medic primar. În comuna Muntenii de Sus, toatã lumea o cunoaste. „Am aflat si eu astãzi aceastã veste tristã de la doamna asistentã. Stiam ca e bolnava de luna trecuta, când mi-a cerut prelungirea contractului de comodat, întrucât cabinetul medical functioneazã într-o clãdire a primãriei. Îmi pare nespus de rãu. E un moment delicat pentru întreaga comunitate. De când mã stiu o stiu pe doamna doctor, alãturi de doamna asistentã Nuti. Am fost la dumneaei mai întâi ca pacient, când eram copil, apoi cu ai mei copii. Îsi fãcea mereu treaba, nu stiu sã fi fost cazuri în care sã se punã problema de asta. Foarte cumsecade, foarte blândã cu copiii. În ultimul timp, venea doar când putea. Când nu, venea un medic din altã comunã. Cu totii regretãm pierderea doamnei doctor. Condoleante familiei si Dumnezeu sã o odihneascã acolo unde este acum”, a spus primarul comunei Muntenii de Sus, Ion Vartolomei.

„Si-a plãtit cotizatia la Colegiul Medicilor, desi era extrem de bolnavã”

Cuvinte de laudã despre medicul Magda Popa au si colegii acestia, care o vãzut-o mereu ca pe un adevãrat profesionist, discret si un om extrem de constiincios. „A fost o doctoritã despre care eu nu stiu decât lucruri bune. N-am auzit niciodatã nimic de rãu, foarte constiincioasã dacã stãm si ne gândim cã acum douã sãptãmâni a venit si si-a plãtit cotizatia la Colegiul Medicilor, desi era extrem de bolnavã. A vrut sã se achite si de sarcinile organizatorice, nu numai de cele medicale. O mamã model, avea doi copii, stiu cã unul dintre ei studia la Bucuresti. O familie de intelectuali, drept urmare si linistea în care s-a stins, fãrã întrebãri de tipul „de ce, Doamne, mie?”, asa cum apar de obicei în astfel de cazuri. Pãcat cã era foarte tânãrã. A fost si va rãmâne în memoria noastrã un doctor devotat si un om model. Multã putere copiilor, sã treacã peste acest moment. Dumnezeu sã aibã grijã de ea si sã o odihneascã în pace!”, a spus doctorul Carmena Piseru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.