spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui cere daune uriase firmei Hexi Pharma

- Advertisement -

ÎN JUDECATÃ…Cea mai mare unitate medicalã din Vaslui s-a constituit parte civilã în dosarul instrumentat de procurorii Parchetului General, cu privire la dezinfectantii comercializati de compania Hexi Pharma. Potrivit managerului Ana Rinder, spitalul va cere distribuitorului de dezinfectanti despãgubiri de ordinul milioanelor de lei. Hexi Pharma va trebui sã returneze bani frumosi la nivel national având în vedere cã peste 280 de spitale s-au constituit parte civilã în acest dosar.

„În aceastã cauzã a evoluat cercetarea penalã si suntem în mãsurã sã spunem cã existã circa 280 de pãrti civile, unitãti spitalicesti care s-au constituit pãrti civile în cauzã. Prejudiciul, asa cum a fost structurat, se ridicã în jur de 70 de milioane de lei, în acest moment. Vom vedea în continuare cum se va delimita o sectiune a dosarului care sã poatã fi solutionatã într-o perioadã rezonabilã”, a spus Augustin Lazãr, procurorul general al României. Procurorii care se ocupã de caz spun cã, în acest dosar, directorul general al Hexi Pharma, Flori Dinu, a fost instigatã de Dan Condrea sã comercializeze produsele diluate. Dinu stia cã dezinfectantii respectivi nu respectã specificatiile de pe etichete, dar, cu toate acestea, a coordonat întreg personalul care le-a promovat si a intermediat activitatea de negociere si încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentantii unitãtilor medicale. Printre spitalele duse în eroare se aflã si SJU Vaslui.

Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui îsi cere înapoi banii dati pe dezinfectantii diluati

Cea mai mare unitate sanitarã din judetul Vaslui a cumpãrat în ultimii ani produse de la Hexi Pharma în valoare de mai multe milioane de lei. „Si Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui s-a constituit parte civilã în acest proces cu o sumã destul de mare, contravaloarea tuturor dezinfectantilor achizitionati. Vorbim de bani foarte multi, de ordinul milioanelor de lei”, ne-a declarat Ana Rinder, managerul SJU Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.