spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Încă un caz de virus ZIKA în România. Al doilea, într-o săptămână

- Advertisement -

Un băiat de 10 ani a fost infestat cu virusul Zika, în Guyana Franceză. Copilul a venit în vacanţă în România în 12 iulie. O zi mai târziu, acesta a început să manifeste simptome specifice. Băiatul a fost dus la Spitalul „Victor Babeş”, unde medicii au confirmat infecţia.

”Este vorba despre un băiat în vârstă de 10 ani, care locuiește împreună cu familia în Guyana Franceză de aproape doi ani. Copilul a sosit în România în data de 12 iulie, în vizită la rude. O zi mai târziu, a manifestat următoarele simptome: febră, erupții pe piele și mialgii. Simptomele au dispărut în termen de 24 de ore. Pe 15 iulie, s-a prezentat la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale ‘Dr. Victor Babeș’, din București. Date fiind simptomele și faptul că locuiește într-o zonă cu transmitere activă a acestui virus, copilul a fost internat. Externarea a avut loc pe data de 18 iulie, iar familiei i-au fost făcute toate recomandările specifice în acest caz. Pe 19 iulie, rezultatele probelor recoltate au dovedit prezența virusului Zika”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii, postat pe site-ul instituției.

Acesta este al doilea caz de virus Zika din România. În primul caz, a fost vorba despre o tânără de 27 de ani care a contactat virusul transmis de „ţânţarul tigru” într-o călătorie în Insula Martinica. Femeia a fost internată la Spitalul „Victor Babeş”, după ce s-a prezentat pentru un control, a doua zi după ce a revenit în ţară.

Infecția cu virusul Zika este transmisă de țânțari din specia Aedes, iar persoanele contaminate prezintă în general febră moderată, o erupție cutanată și conjunctivită. În mod normal, simptomele dispar într-o perioadă cuprinsă între două și șapte zile. Deocamdată nu există tratament sau vaccin specific, scrie Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pe site-ul său.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/inca-un-caz-de-virus-zika-in-romania_1960912.html#ixzz4EwB1yBHO
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.