spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Ziua comunei Tãcuta: primarul Florin Ionel a multumit localnicilor pentru voturile primite, în timp ce sãtenii s-au distrat la umbra copacilor (foto)

- Advertisement -

Peste 500 de sãteni au participat, ieri, la ziua comunei Tãcuta, care se sãrbãtoreste, an de an, de sãrbãtoarea Sfântului Ilie. Abia ales în functie, primarul Florin Ionel a trebuit sã treacã primul test de foc, organizând în timp record o sãrbãtoare de neuitat pentru locuitorii Tãcutei. S-a simtit, pentru prima datã dupã multi ani, o bucurie a localnicilor, care nu l-au mai dorit pe Cãlin Costicã în fruntea primãriei. De altfel, ieri, fostul primar nici nu a venit în parcul comunei, pentru cã a stat pe câmp, la recoltat, demonstrând cã nu-i pasã deloc de cei 400 si ceva de oameni care l-au votat pe 5 iunie, ca sã nu mai punem în calcul miile de suflete din comunã, pe care le-a sfidat în acesti ani. Noul primar de la Tãcuta este un om de ispravã, care doreste sã facã multe pentru localitatea sa. “De luni dimineatã, încep drumurile la Guvern, la Camera Deputatilor, la Senat, am nevoie de ajutorul dvs, al parlamentarilor PNL, pentru a aduce proiecte în Tãcuta”, a spus Florin Ionel, în prezenta senatorului Dan Marian, presedintele organizatiei judetene PNL, a avocatei Oana Iovu, viitor candidat la Camera Deputatilor, a altor oficialitãti de la judet.

În câteva sãptãmâni, ajutat de echipa de la primãrie, noul edil, Florin Ionel s-a mobilizat si a fãcut ca Ziua Comunei Tãcuta sã fie una de neuitat pentru oamenii de aici. O comunã cu oameni harnici, gospodari, tinutã în întuneric multi ani, de un primar hapsân, care s-a îngrijit mai mult de interesele personale, decât de interesele comunitãtii. Primarul Ionel a strâns alãturi de el mai multe firme din comunã si din Codãesti, comuna alãturatã, care si-au dat aportul la buna desfãsurare a activitãtii: Mixcod SRL Codãesti, Aerius SRL Codãesti, Alexa G SRL, II Popa Sandu Ionel, PD Popa Irinuca, II Chiriac sau Diaco Vet SRL. Oameni cu suflet mare, care au ajutat ca sãrbãtoarea de la Tãcuta sã fie cu adevãrat de neuitat pentru locuitorii comunei. În parcul comunei, strãjuit de copaci impresionanti, s-a cântat, s-a dansat, a fost voie bunã, toatã ziua de ieri. “Vã multumesc tuturor, locuitorii comunei Tãcuta, pentru încrederea pe care mi-ati arãtat-o la alegerile locale. As dori sã aveti în continuare încredere în mine si, dupã 4 ani, sã tragem o linie, sã vedem ce s-a fãcut bine si ce nu s-a reusit. Sunt multe lucruri pe care le-am gãsit la primãrie si care nu sunt în regulã, nu este timpul sã spun acum, însã voi fi fortat sã vorbesc”, a spus primarul de la Tãcuta. Viitor candidat la Camera Deputatilor, Oana Iovu, avocatul care acordã consiliere juridicã tuturor alesilor locali din PNL, a cerut oamenilor din Tãcuta sã fie alãturi de primarul lor. “Trebuie sã îl sustinem cu totii pe Florin Ionel. Comuna Tãcuta a spus “Adio, sãrãcie!”, “Adio, PSD!”, s-a eliberat de jugul greu al PSD si acum este liberã. Trebuie sã fim împreunã si la alegerile parlamentare, pentru ca PNL sã fie peste PSD, cu sprijinul dvs., al tuturor. Felicitãri pentru cã ati ales un primar liberal de ispravã, pe dl. Florin Ionel. Reprezint organizatia de femei si vã spun cã voi încerca, dacã voi ajunge în Parlament, sã fac o altfel de politicã în judetul Vaslui, politica omului, a cetãteanului”, a spus Oana Iovu. Presedintele PNL Vaslui, senatorul Dan Marian, a discutat cu zeci de localnici, care au vrut sã stie care sunt problemele din Parlament. “Pentru mine, este a doua sau a treia oarã când vin în Tãcuta. As fi venit de mai multe ori, însã anumiti domni de la judet mi-au blocat, pur si simplu, accesul în comuna dvs. Prin alegerea pe care ati fãcut-o la primãrie, în data de 5 iunie, ati transmis un mesaj de unitate, de deschidere a comunei Tãcuta cãtre localitãtile judetului Vaslui. Ati fãcut Revolutie în Tãcuta, pentru asta vã felicit, ati ales un primar tânãr, un primar puternic”, a spus senatorul Marian. Petrecerea a continuat toatã seara, pe scena improvizatã din parcul comunei urcând, pe rând, ansambluri folclorice de la scolile din sat, mici interpreti, dar si fanfare din judet.

Tinerii din Tãcuta s-au “antrenat” la lovituri de box, cu 1 leu tragerea!

Cea mai aglomeratã masinãrie din târgul de la Tãcuta, de ieri, a fost o masinã dotatã cu un sac de box, pe care tinerii din sat au lovit-o într-una, pentru a-si demonstra forta. Cu doar un leu “tragerea”, mai toti tinerii satului au lovit cu sete în acel sac, demonstrând cã o zi a satului este si un prilej de a-si demonstra forta si mãiestria în lupte, pe lângã mesele întinse si muzica de petrecere.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.