spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Vasluienii au fãcut senzatie la Festivalul “Mamaia Copiilor”

- Advertisement -

FELICITÃRI… Performantã unicã pentru Vaslui. Anul acesta, judetul nostru a fost reprezentat de trei vasluience si trei bârlãdeni la sectiunea Interpretare, dar si de creatiile a doi compozitori vasluieni: Marcel Iorga si Claudiu Bulete.

Astfel, participãri onorabile, la sectiunea Interpretare, au avut Maria Mihãilã, Bianca Grigore, Rãzvan Popa si Alexandrina Dãriescu – coordonati de profesorul Dragos Gheorghiu de la Scoala de muzicã “Soul Art”, precum si elevele Daria Cretu si Diana Ursulescu, îndrumate de profesorul Alin Bulboacã de la Palatul Copiilor. Rezultatele acestor copii nu sunt de ici de colo, mai ales dacã tinem cont cã au trecut prin douã preselectii unde concurenta a fost foarte mare. La sectiunea Creatie, compozitorul vasluian Marcel Iorga a reusit o performantã nationalã, reusind sã se califice cu patru piese: “Curcanul si norul”, interpretatã de Larisa Petre din Ploiesti, care a si reusit sã câstige premiul III, precum si “Când dansez, parcã zbor”, interpretatã de Nina Manolache din Bacãu, “Vin haiduci prin codrul des”, interpretatã de Tudor Jisa din Cluj, “Noi nu suntem domnisoare”, interpreatatã de Mihaela si Gabriela din Bacãu. De asemenea, acesta a participat si la sectiunea Interpretare, cu melodiile “Charlotte” si “Scufi cea modernã”.

Claudiu Bulete, douã premii I, un premiu II si un alt premiu III

Claudiu Bulete, un alt compozitor vasluian a reusit, de asemenea, sã uimeascã juriul cu patru momente muzicale. Acesta a câstigat douã premii I, unul cu musicalul “Noi gãtim pe portativ”, o parodie dupã cunoscuta emisiune Master chef, cu Grupul de 10 copii All Apollo’s Children din Ploiesti, iar celãlalt, cu musicalul Sofiei Onica din Iasi, cu piesa “Ardelean show”, piesã care în 2013 a obtinut Marele Trofeu. Un alt premiu, de data aceasta II, l-a obtinut cu Grupul “Stelute dunãrene” din Brãila, în colaborare cu actorul vasluian Daniel Budeanu si dirijorul Orchestrei Rapsodia Vasluiului, Cristian Nãstase si chitaristul Marian Dima. De asemenea, acesta a participat si la sectiunea Creatie, cu piesa “Povestea ta”, interpretatã de eleva lui Mihai Trãistariu, constãnteanca Amelia Jurcã, care a reusit sã obtinã premiul III. “Este un rezultat istoric aceastã participare la cel mai mare festival de muzicã din România, singur rãmas, din pãcate, dupã disparitia cunoscutelor festivalur “Mamaia” si “Cerbul de Aur”. Chiar dacã întâmpinã greutãti, un lucru îmbucurãtor este cã acest festival se încãpãtâneazã sã existe. Pentru vasluieni este o mare performantã calificarea în acest concurs, tinând cont de preselectiile foarte grele, chiar la sânge, care se desfãsoarã la nivel national. Si de ce sã nu spun, sunt foarte multumit si de rezultatele mele personale. Îmi doresc ca si în urmãtorii ani sã se audã despre Vaslui lucruri de bine, adicã exact cum suntem priviti în aceastã nisã a festivalelor pentru copii si tineri. Felicitãri colegilor mei, Marcel Iorga, precum si celor doi profesori, Alin Bulboacã si Dragos Gheorghiu”, ne-a spus compozitorul Claudiu Bulete.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.