spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Vi-l mai amintiti pe smecherul cu sapcã din lotul violatorilor de la Vãleni?

- Advertisement -

PRIPONIT…Îl mai tineti minte pe Rãzvan Rãu, prietenul violatorilor din Vãleni, cel care purta sapca smechereste si care a devenit celebru cu replica „sunt mândru de ce am fãcut!”, referindu-se la faptele oribile ale amicilor sãi? Iatã-l cum aratã dupã un an de la condamnarea pretenilor sãi. La fel de arogant si obraznic. Acesta i-a luat la ochi pe jurnalistii care-l fotografiau pe scãrile Tribunalului Vaslui, unde venise la Serviciul de Probatiuni pentru a da cu subsemnatului. În 2013, acesta a fost condamnat la 8 luni de închisoare dupã ce a fost judecat pentru loviri si alte violente. Pedeapsa sa a fost suspendatã pe un termen de încercare de 3 ani. „Bãi, nu mã mai fotografia. Cine sunteti voi de mã urmãriti? Aveti grijã cã nu-i a bunã”, a spus acesta furios, împingându-i pe jurnalisti, dupã care si-a pus sapca invers si a plecat spre masinã. Starea de nervozitate a acestuia a fost cauzatã si de faptul cã jandarmii institutiei i-au sugerat sã-si dea sapca jos sau sã o poarte normal când intrã în incinta Tribunalului.

În perioada în care toatã presa vuia despre cazul celor sapte violatori din Vãleni, un alt tânãr, prieten apropiat al acestora, avea sã devinã celebru. Rãzvan Rãu a devenit cunoscut dupã ce a lansat, în eter, replica „sunt mândru de ce am fãcut!”, referindu-se la faptele comise de prietenii sãi. La acea vreme, replica datã de Rãu în fata reporterilor de televiziune a dat apã la moarã magistratilor care si-au motivat, la acea vreme, înlocuirea controlului judiciar cu arestul preventiv din cauza actiunilor sfidãtoare ale celor sapte violatori, dar si din cauza încercãrilor de discreditare a victimei, pe retelele de socializare. Si opinia publicã l-a condamnat, mai ales cã mult timp era prezentat drept unul dintre violatori. Ieri, l-am întâlnit pe Rãzvan Rãzu pe holurile Tribunalului Vaslui. Conform unui program dinainte stabilit, acesta a venit „în vizitã” la Serviciul de Probatiune. Aceasta este una din obligatiile care-i revin, urmare a unei condamnãri într-un dosar în care a fost judecat pentru loviri si alte violente. Instanta a decis, în 2013, sã-l condame la 8 luni de închisoare. A decis si spuspendarea pedepsei pentru o perioadã de încercare de 3 ani. Întrebat dacã a mai tinut legãtura cu prietenii sãi, Rãzvan a spus cã nu, ci doar a citit tot ce a apãrut în presa localã si nationalã legat de povestea celor sapte violatori din Vãleni. Mai mult, dupã ce a iesit din clãdirea Tribunalului, a devenit si putin recalcitrant când s-a vãzut fotografiat.

Rãzvan Rãu, un nume predestinat si asimilat cu violatorii din Vãleni

Cu totii ne reamintim acele imagini care au întãrâtat o tarã întreagã si a cãror protagonist a fost Rãzvan Rãu. Mult timp opinia publicã l-a asimilat ca unul dintre violatori. Imaginile au devenit apoi hotârâtoare în decizia judecãtorilor de a-i bãga înapoi dupã gratii pe cei sapte violatori din Vãleni. Tânãrul cu sapcã albã întoarsã, care a lansat, în eter, celebra replicã „Sunt mândru de ce am fãcut!”, a avut remuscãri si pãreri de rãu cã l-a luat gura pe dinainte. De fapt, în acele zile, Rãzvan Rãu abia se întorsese din Italia si venise la oras cu fratele lui mai mic sã-i cumpere o pereche de adidasi „de firmã”. „Se sãturase ãla micu’ de încãltãrile din bazar, pe care i le cumpãram eu, si vãzându-l pe frate-su acasã s-a rugat de el sã-i ia niste adidasi de firmã”, povestea mama lui Rãzvan Rãu. S-au întâlnit întâmplãtor cu cei sapte violatori care veneau la Judecãtoria Vaslui, la un nou termen de judecatã, si cum nu a avut ce face s-au dus si ei la Judecãtorie. S-a întâmplat ca, în aceeasi zi, reporterii sã fie prezenti în fata institutiei. Întrebarea „sunteti mândri de ce ati fãcut?” a fost adresatã violatorilor, dar nici unul dintre ei nu a dorit sã dea vreun rãspuns. În schimb, cel care s-a trezit vorbind a fost tocmai Rãzvan. Plecat, între timp, înapoi în Italia, acesta a regretat ceea ce a spus atunci, mai ales cã mare parte din opinia publicã l-a asociat si confundat, multã vreme, cu violatorii. Si chiar dacã i-a pãrut rãu de ceea ce a spus atunci si a realizat cã le-a fãcut un mare deserviciu celor sapte violatori din Vãleni, Rãzvan Rãu a declarat familiei cã fãptasii îsi trag acum ponoasele pentru faptele lor, iar el nu este de acord cu ceea ce au fãcut. Familia a rãmas acasã si a suportat, o vreme, consecintele unor vorbe spuse în vânt, plus imaginea pe care tânãrul a lãsat-o opiniei publice: zâmbetul smecheresc si sapca albã întoarsã într-o parte. În acelasi timp, acea imagine a dat apã la moarã magistratilor care si-au motivat înlocuirea mãsurii controlului judiciar cu arestul preventiv din cauza atitudinii sfidãtoare a violatorilor (chiar dacã au fost luate în considerare vorbele, în vânt, spuse de Rãzan Rãu – n.r.), dar si încercarea de denigrare a victimei începutã atunci, pe retelele de socializare, de cãtre mama lui Silviu Burada.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.