spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Miercuri seara, pacienţi şi cadavre au aşteptat împreună în UPU să le vină rândul la examinare

- Advertisement -

Pacienţii care miercuri seara, în jurul orei 22.00, aşteptau pe hol rezultatele analizelor efectuate în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava s-au trezit în situaţia de a fi ”vecini de rând” şi cu trei cadavre în huse de plastic, lăsate pe tărgi în faţa uşii de la camera mortuară din UPU. Cele trei cadavre, dintre care unul emana şi un miros pătrunzător de putrefacţie, după cum ne-a relatat o femeie care aştepta rezultatul analizelor copilului ei, au rămas pe hol printre pacienţi mai bine de jumătate de oră. ”Erau foarte mulţi copii şi toţi întrebau ce se află în sacii negri de pe tărgi, unii încercau să se şi apropie. De la un cadavru mirosea tare a putrefacţie. Nu cred că este normal să ieşi cu copilul înţepat în venă de la analize şi să stai în apropierea unui cadavru în descompunere”, ne-a spus A.S., care a mai menţionat că printre părinţii care erau cu copii în UPU se aflau şi membrii unei familii de germani, care priveau cu groază la sacii negri.
La sesizarea noastră, managerul Spitalului de Urgenţă Suceava, Vasile Rîmbu, a declanşat ieri dimineaţă o anchetă administrativă, care s-a soldat cu interzicerea categorică a aducerii în UPU a decedaţilor care trebuie să ajungă la morgă după ce angajaţii de aici au încheiat programul de lucru. ”Nu mai au ce căuta decedaţii în UPU. Vor urma circuite separate, vor fi duşi direct la morgă. A fost o neatenţie a celor de la noi şi un abuz din partea firmei care transportă decedaţii din teritoriu. În UPU este o cameră mortuară cu un singur loc destinată pacienţilor decedaţi în UPU. Alţii nu au ce căuta aici”, a declarat Rîmbu.

sursa: https://www.monitorulsv.ro/Local/2016-08-05/Miercuri-seara-pacienti-si-cadavre-au-asteptat-impreuna-in-UPU-sa-le-vina-randul-la-examinare

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.