spot_img
spot_imgspot_img
19.2 C
Vaslui
04-iun.-2024

Localnicii din Vetrisoaia, lãsati de izbeliste, de medicul de familie

- Advertisement -

PROBLEME…Cei peste 2500 de locuitori din comuna Vetrisoaia se roagã sã nu se îmbolnãveascã si asta pentru cã , au rãmas fãrã medic de familie, de marti. Oamenii se tem cã, odatã cu închiderea cabinetului medical, cei bolnavi vor avea si mai mult de suferit. “ Am fost lãsati de izbeliste. Sunt foarte multi bãtrâni bolnavi de inimã, multi cãzuti la pat. Pânã vine salvarea de la Husi, se poate întâmpla ce-i mai rãu”. Din pãcate, situatia de la Vetrisoaia nu este una singularã. Comuna Ibãnesti (1580 de locuitori), comuna Dodesti (1800 de locuitori) si comuna Pochidia (1700 de locuitori) au fost si ele pãrãsite de medicii de familie.

Comuna Vetrisoaia a rãmas, de douã zile, fãrã medic de familie. Singurul medic a lãsat totul baltã si s-a mutat la Bogdãnesti, o altã comunã cu grave probleme în ceea ce priveste asigurarea medicinei primare. Calcul a fost unul simplu. A lãsat o comunã cu aproximativ 2500 de locuitori pe una cu 3500 de locuitori. O mutare inteligentã, care îi va asigura medicului mai multi bani decontati de la Casa Judeteanã de Asigurãri de Sãnãtate Vaslui. Singurii care au de suferit de pe urma acestui “transfer” sunt locuitorii comunei Vetrisoaia, care au fost lãsati cu ochii în soare. Acestia se tem cã cei suferinzi vor avea si mai mult de tras, odatã cu închiderea cabinetului medical. “Ne simtim pãrãsiti. În comuna noastrã sunt foarte multi bolnavi cu inima, bãtrâni cãzuti la pat. Cu sigurantã vor avea de suferit. Suntem si departe de oras. Pânã vine ambulanta de la Husi, se poate întâmpla ce-i mai rãu” ne-a declarat Mihai P. din Vetrisoaia.

“Purtãm discutii cu medici din Vaslui si din judetul Iasi”

Corneliu Stângã, primarul comunei Vetrisoaia nu a stat cu mâinile în sân si a demarat discutii cu mai multi medici de familie. “Am fost înstiintati de medicul care a lucrat pânã acum la noi în comunã cã se va muta în altã localitate, Bogdãnesti. În momentul ãsta suntem în discutii cu mai multi medici de familie atât din Vaslui cât si din judetul Iasi. Le-am arãtat cabinetul, le-am prezentat oferta. Nu ne rãmâne decât sã sperãm cã în viitorul cel mai apropiat ne vom întelege cu unul dintre ei, iar locuitorii comunei Vetrisoia vor avea din nou medic de familie”, ne-a declarat edilul.

Situatia se agraveazã în tot judetul

În ultimii ani, tot mai multi medici de familie au pãrãsit comunele vasluiene, pentru a se muta la oras sau pentru a pleca în strãinãtate. La ora actualã, în judetul Vaslui sunt patru comune care nu au medici de familie. Comuna Ibãnesti cu1580 de locuitori, comuna Dodesti cu 1800 de locuitori, comuna Pochidia cu 1700 de locuitori si comuna Vetrisoaia cu 2500 de locuitori. Iar din partea reprezentantilor Asociatiei Medicilor de Familie Vaslui nu vin deloc vesti bune. Potrivit acestora, în urmãtorii ani, numãrul localitãtilor fãrã medici de familie va creste, asta în principal din cauza lipsei motivatiei financiare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.