spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
28-mai-2024

MĂNĂSTIREA NICULA: mii de credincioşi se roagă la Icoana Făcătoare de Minuni

- Advertisement -

MĂNĂSTIREA NICULA. SF MARIA 2016. Mii de pelerini ortodocși și greco-catolici s-au adunat la Nicula, localitate aflată în județul Cluj, către care pornesc, în fiecare an, credincioșii din Transilvania, dar și din alte părți ale țării, pentru a vedea Icoana Făcătoare de Minuni a Sfintei Maria. Tradiția spune că icoana, veche de aproape 300 de ani, a fost văzută lăcrimând și de atunci are puteri tămăduitoare.

MĂNĂSTIREA NICULA. SF MARIA 2016. Pelerinii pornesc cu câteva zile înaintea marii sărbători a Adormirii Maicii Domnului, din toate colțurile țării, iar din orașul Gherla cei mai mulți parcurg pe jos cei șapte kilometri până la Nicula, unde se află o importantă mănăstire ortodoxă, dar și un lăcaș de cult greco-catolic.

Cei doi înalți prelați, reprezentanți ai celor două culte — mitropolitul Clujului Andrei Andreicuț și episcopul Florentin Crihălmeanu — au lansat credincioșilor îndemnul de a participa la acest eveniment religios, care este unul dintre cele mai mari care se organizează anual în România.

Aproximativ 100.000 de credincioși participă, la Mănăstirea Nicula, la slujbele religioase prilejuite cu ocazia sărbătorii Adormirea Maicii Domnului.

Primii pelerini au ajuns încă de acum câteva zile la lăcașul sfânt, iar numărul lor a crescut semnificativ în cursul zilei de azi, potrivit Dej24.ro. Fie că au venit din apropiere, din județele învecinate, ori din colțurile îndepărtate ale țării, cu toții se roagă pentru sănătate și rezolvarea problemelor cu care se confruntă, dar și pentru iertarea păcatelor.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/manastirea-nicula-mii-de-credinciosi-s-au-adunat-pentru-traditionalul-pelerinaj-de-sf-maria_1970278.html#ixzz4HK7PXS8t
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.