spot_img
spot_imgspot_img
19.1 C
Vaslui
28-mai-2024

FOTO: Şefi pe viaţă, cu imobile de lux // Investigaţie Ziarul de Gardă

- Advertisement -

Eli­fe­rie Haruţa este unul din cei mai lon­ge­vivi fun­cţio­nari ai Pri­mă­riei Chi­şi­nău, fiind şef al „Aso­ci­a­ţiei de Gos­po­dă­rire a Spa­ţi­i­lor Verzi” de mai bine de 10 ani. Haruţa este pro­pri­e­ta­rul a două case, care valo­rează mili­oane de lei, una din­tre ele fiind ampla­sată chiar în cen­trul capi­ta­lei. Şi alţi direc­tori de între­prin­deri muni­ci­pale deţin, împre­ună cu fami­li­ile lor, imo­bile de lux în Chi­şi­nău.

Pri­mă­ria muni­ci­pi­u­lui Chi­şi­nău are în sub­or­dine peste 20 de între­prin­deri muni­ci­pale menite să asi­gure cură­ţe­nia, repa­ra­ţia şi ilu­mi­na­rea dru­mu­ri­lor, buna fun­cţio­nare a trans­por­tu­lui public sau întreţi­ne­rea spa­ţi­i­lor verzi. Multe din­tre aceste între­prin­deri sunt con­duse de ani buni de ace­iaşi direc­tori.

Casele şefului de la „Spaţii Verzi”

Eli­fe­rie Haruţa este şeful „Aso­ci­a­ţiei de Gos­po­dă­rire a Spa­ţi­i­lor Verzi” din cadrul Pri­mă­riei Chi­şi­nău din anul 2007, când a fost numit, prin trans­fer, el acti­vând în acest dome­niu încă din anii ’90. În sep­tem­brie 1999, a deve­nit prim-vicedirector al între­prin­de­rii, ulte­rior, şef inte­ri­mar, iar mai apoi, şef cu acte în regulă. Ofi­ci­a­lul ridică un sala­riu lunar de apro­xi­ma­tiv 12-14 mii de lei, con­form ulti­me­lor decla­ra­ţii cu pri­vire la veni­turi şi pro­pri­e­tate dis­po­ni­bile, dar şi o pen­sie de puţin peste o mie de lei. Haruţa deţine, însă, în pro­pri­e­tate, direct sau prin inter­me­diul fami­liei, două case de locuit în Chi­şi­nău, cu o valoare de piaţă de câteva mili­oane de lei. Şeful de la Spa­ţii Verzi con­duce şi o maşină scumpă, un Mit­su­bishi Pajero, cu o valoare de peste 300 mii de lei.

sursa: http://jurnal.md/ro/social/2016/8/22/foto-sefi-pe-viata-cu-imobile-de-lux-investigatie-ziarul-de-garda/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.