spot_img
spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Ultima sesiune a actualului Parlament începe joi: Care sunt principalele proiecte de pe agendă

- Advertisement -

Camera Deputaţilor şi Senatul încep, joi, ultima sesiune a actualului Parlament, care va fi însă mai scurtă, de doar două luni şi jumătate, până la debutul campaniei electorale pentru alegerile legislative. În acest timp, aleşii vor avea pe ordinea de zi o serie de proiecte restante, precum OUG privind plagiatul, dar şi mai multe proiecte cu impact bugetar, printre care şi noi pensii speciale, scrie news.ro.

Cele două Camere ale Parlamentului au fost convocate de către preşedinţii lor, Călin Popescu-Tăriceanu şi Florin Iordache, pentru sesiunea ordinară septembrie-decembrie, parlamentarii urmând să se întoarcă la serviciu pe 1 septembrie, după o vacanţă de două luni.

Joi, liderii celor două Camere îşi vor alege din nou conducere (Birourile Permanente), posturile de vicepreşedinţi, chestori şi secretari, precum şi cel de preşedinte. La Senat, conducerea va fi asigurată în continuare de Călin Popescu Tăriceanu, iar la Camera Deputaţilor tot de Florin Iordache, ca interimar după revocarea lui Valeriu Zgonea de la finalul sesiunii trecute.

În Camera Deputaţilor este posibil să apară, cu doar câteva luni înainte de alegerile parlamentare, un nou grup, format din deputaţii care s-au alăturat în ultimele săptămâni PRU, formaţiunea condusă de Bogdan Diaconu. Până în acest moment, PRU numără 15 parlamentari, dintre care 12 deputaţi şi trei senatori. Pentru a forma un grup parlamentar în Camera Deputaţilor este nevoie de minimum 10 membri care au fost aleşi pe listele aceluiaşi partid sau alianţe. Cel mai mare număr de deputaţi PRU au fost aleşi pe listele PSD, respectiv 8.

Cu toate acestea, liderul Partidului România Unită (PRU) a anunţat, miercuri, că a depus deja la Secretariatul Camerei şi la Biroul permanent solicitarea de înfiinţare a grupului parlamentar al formaţiunii, cu 12 deputaţi, el precizând că la Senat, PRU are deocamdată doar 3 parlamentari.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/ultima-sesiune-a-actualului-parlament-incepe-joi-care-sunt-principalele-proiecte-de-pe-agenda_311963.html#ixzz4J0GmD2xp

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.