spot_img
spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
19-mai-2024

Petre Tobă a demisionat din funcţia de ministru, după ce DNA a cerut aviz pentru urmărirea sa penală Astăzi, la 17:48

- Advertisement -

Ministrul de Interne, Petre Tobă, şi-a depus demisia după ce DNA a cerut aviz pentru urmărirea penală a acestuia, în dosarul DIPl, în care Tobă este acuzat de favorizarea făptuitorului. Avizul este cerut de la preşedintele Klaus Iohannis. În dosarul DIPI sunt urmăriţi penal 18 angajaţi ai Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI), pentru deturnare de fonduri, delapidare, abuz în serviciu sub forma complicităţii, fals şi uz de fals, după ce, luni, au fost puşi sub urmărire penală şase şefi ai instituţiei, pentru acelaşi tip de infracţiuni. Premierul Dacian Cioloş a declarat că Petre Tobă va trebui să îşi dea demisia sau să i-o ceară el, după ce DNA cere urmărirea sa penală.

Update 19.10 Premierul Dacian Cioloș a afirmat, joi, că ar fi „cel mai bine” ca ministrul de Interne, Petre Tobă, să își dea demisia.

„Un lucru este clar, indiferent despre cine ar fi vorba în Guvern, cineva care are semnătura mea sau propunerea mea pentru a fi numit sau demis, evident că în aceste condiții trebuie sau să își dea demisia sau, dacă nu, o să cer eu să plece. (…) Este evident că, în aceste condiții, este cel mai bine și pentru dânsul și pentru Guvern ca dânsul să plece”, a spus Cioloș, întrebat cu privire la situația ministrului de Interne, Petre Tobă.

Direcţia Naţională Anticorupţie precizează în comunicatul privind efectuarea urmăririi penale față de Tobă Petre, că acesta a refuzat, în mod discreționar, declanșarea procedurii de declasificare a unor normative a căror încălcare vizează conținutul constitutiv al infracțiunilor de abuz în serviciu și deturnare de fonduri, adică într-o situație în care este exclusă protecția informațiilor clasificate.

Totodată, lipsa de transparenţă în administrarea fondurilor operative a condus la aruncarea în derizoriu a destinației legale a fondurilor operative, respectiv realizarea securității naționale.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/dna-cere-aviz-si-pentru-toba-in-dosarul-dipi-este-acuzat-de-favorizarea-faptuitorului_1977229.html#ixzz4J1e1t2Z6
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.