spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
01-iun.-2024

Cel mai mare bloc privat din Vaslui : apartamente de pânã la 44.000 de euro

- Advertisement -

INVESTITIE CU CÂNTEC… Un dezvoltator imobiliar din Vaslui, firma Ghica Residence, a început constructia primului bloc cu 40 de apartamente, investitie privatã în totalitate, din oras. Un bloc în jurul cãruia au circulat tot felul de povesti, în ultimele luni. S-a spus, la un moment dat, cã acest bloc ar apartine fiilor primarului Vasile Pavãl, însã reprezentantii dezvoltatorilor spun cã nu este nimic adevãrat. Pentru a demonstra cã nu este asa, pe rolul Tribunalului Vaslui este un proces în care Ghica Residence dã în judecatã primãria, pe motiv cã au blocat lucrãrile mai multe luni de zile. La începutul anului, Primãria Vaslui a cerut tot felul de avize de la dezvoltatorul imobiliar, avize care au durat mai bine de opt luni de zile, timp în care nu s-a putut sãpa niciun metru cub de pãmânt.

Pe 10 octombrie a.c., firma Ghica Residence se va întâlni în instantã cu reprezentantii primãriei Vaslui, într-un proces prin care dezvoltatorul imobiliar vrea sã demonstreze cã a fost tinutã în loc de tot felul de avize, timp de aproape opt luni de zile. Proiectul primului bloc privat cu 40 de apartamente din oras a fost gata la finele anului trecut, iar lucrãrile trebuiau sã înceapã în ianuarie sau februarie. Au fost voci în Vaslui care sustineau cã acest bloc este al fiilor primarului Vasile Pavãl, de aceea edilul municipiului a vrut sã demonstreze cã nu este asa si a cerut ca sã existe toate documentele posibile pentru începerea lucrãrilor. I s-a spus, acestui bloc, chiar si “blocul lui Pavãl”, însã lucrurile nu au stat deloc asa, sustin reprezentantii dezvoltatorului imobiliar. În momentul în care s-a dorit începerea lucrãrilor, primãria a cerut dezvoltatorului un aviz de la Ministerul Culturii, probabil având în vedere cã blocul cu douã scãri se va construi în apropierea Curtilor Domnesti. O decizie care a întârziat constructia acestui bloc cu opt luni de zile, sustin reprezentantii dezvoltatorului imobiliar. Cu toate acestea, dupã luni de zile în care lucrãrile au fost blocate, pentru cã s-au cerut tot felul de avize, lucrãrile au început. Blocul va fi construit integral cu fonduri private, iar cele 40 de apartamente vor fi scoase la vânzare de dezvoltatorul Ghica Residence, primul tronson fiind estimat a fi gata în luna martie a anului viitor.

Preturile, între 34.000 si 44.000 de euro

Într-o perioadã în care apartamentele din oras, unele cu vechime de 40-50 de ani, se vând cu preturi cuprinse între 533 si 700 de euro pe metrul pãtrat, iatã cã acest dezvoltator imobiliar vine cu preturi extraordinar de bune, pentru cei care sunt în cãutarea unei locuinte. Sunt blocuri în Vaslui, cu bulinã rosie, în care un apartament se vinde cu 30-40.000 de euro. Reprezentantii dezvoltatorului Ghica Residence sustin cã apartamentele se vor vinde la preturi cuprinse între 34.000 si 44.000 de euro, la preturi cu mult sub ceea ce se vinde acum în oras. Conform informatiilor primite de la dezvoltator, la constructia noului bloc se vor folosi materiale de cele mai bunã calitate, cu structurã pe cadre, în timp ce tâmplãria de la geamuri va fi de minimum trei straturi de barierã termicã, ceea ce înseamnã cã viitorii beneficiari vor gãsi conditii foarte bune de locuit. Apartamentele se pot vinde si la gri, adicã fãrã finisaje interioare, la preturi mult mai mici, însã nu existã stabilit un pret pentru cei care vor dori sã preia apartamentele din acest stadiu. Si, tot ca o premierã: cei care vor cumpãra apartamente în acest bloc vor beneficia de parcãri la subsol, asa cum existã în toate marile orase din România.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.